Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Προβόπουλος: “Είμαστε ακόμα σε κατάσταση πολέμου”

Μάλιστα, ο κ. Προβόπουλος δήλωσε ότι χωρίς μνημόνιο θα είχαμε χειρότερες εξελίξεις και πολύ πιο αργή μείωση των ελλειμμάτων.

“Είμαστε σε πόλεμο” δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, με αφορμή την κρίση χρέους στην οποία διέρχεται η χώρα.

Μιλώντας στη Βουλή στην Επιτροπή Οικονομικών ο κ. Προβόπουλος δήλωσε ότι εάν δεν δοθεί λύση τον Μάρτιο τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα και θα κληθούν να ληφθούν δυσάρεστες αποφάσεις, προκειμένου να καθησυχάσουν τις αγορές.

Μάλιστα, ο κ. Προβόπουλος δήλωσε ότι χωρίς μνημόνιο θα είχαμε χειρότερες εξελίξεις και πολύ πιο αργή μείωση των ελλειμμάτων, ενώ αναφερόμενος στο haircut, τόνισε πως από τη στιγμή που τα ασφαλιστικά ταμεία και οι τράπεζες κρατούν στα χέρια τους 75 δισ χαρτιά, τότε ένα haircut θα σήμαινε ότι θα “έπρεπε να πηγαίναμε σε περαιτέρω μείωση των συντάξεων”.

Αναφερόμενος στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ο κ. Προβόπουλος ξεκαθάρισε ότι ο στόχος των 50 δισ ευρώ είναι πολύ δύσκολος. Μάλιστα, όπως τόνισε η αξία της περιουσίας του δημοσίου είναι 300 δις. Εκτός της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε