Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Προχωράει το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών

Προχωράει το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών
Συνάντηση Λ. Κατσέλη με ΓΣΕΒΕΕ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.12.2009 | 17:47
Πρώτη δημοσίευση: 21.12.2009 | 17:47

Η ΓΣΕΒΕΕ τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση οφειλών.

Τα μέτρα για τη ρευστότητα στην αγορά θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το τέλος Ιανουαρίου - αρχές Φεβρουαρίου και μέχρι τον Ιούνιο θα φανούν στην αγορά τα ευεργετικά τους αποτελέσματα.

 Αυτό ανέφερε η υπουργός οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν θα ανέβουν τα επιτόκια εξαιτίας των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου για τη ρευστότητα στην αγορά η υπουργός σχολίασε ότι ''κανένας από τους τραπεζίτες δεν είπε κάτι τέτοιο στο διάλογο που έγινε στη Βουλή''.

Η υπουργός σημείωσε ακόμη ότι ο διάλογος με τις παραγωγικές τάξεις αφορά στη λήψη μέτρων για την πάταξη του παρεμπορίου, τη στήριξη των μικρομεσαίων μέσω των κονδυλίων του ΕΣΠΑ αλλά και στο εμπορικό χωροταξικό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δ. Ασημακόπουλος σημείωσε ότι το υπουργείο ''δεν πρέπει να κάνει ούτε βήμα πίσω σχετικά με το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων'', σημείωσε ότι οι τράπεζες δεν δικαιούνται να διαμαρτύρονται καθώς δεν αξιοποίησαν ως όφειλαν τα 28 δισ ευρώ που έλαβαν για βοήθεια ενώ ζήτησε να υπάρξει και νέο πρόγραμμα δανειοδότησης μέσω ΤΕΜΠΜΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης, επανέλαβε η ΓΣΕΒΕΕ την αντίθεσή της στη συζήτηση για το άνοιγμα μιας ή περισσοτέρων Κυριακών το χρόνο.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο