Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.11.2011 | 19:32
Πρώτη δημοσίευση: 16.11.2011 | 19:26

Οι εξελίξεις τόσο στην Ιταλία όσο και στις υπόλοιπες αγορές της ευρωζώνης έχουν εντείνει το κλίμα ανησυχίας με αποτέλεσμα ένα μεγάλο τμήμα των επενδυτικών κεφαλαίων να στρέφεται πλέον στο δολάριο.

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3504 δολάρια από το επίπεδο των 1,3543 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3484 δολάρια.

Η κατάσταση φαίνεται ότι έχει επιδεινωθεί στην Ιταλία όπου οι τράπεζες αρχίζουν πλέον να αντιμετωπίζουν πιέσεις στο μέτωπο της ρευστότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή πρακτορεία η Ιταλική Τράπεζα Unicredit φέρεται να έχει ζητήσει από Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας διευκολύνσεις, οι οποίες θα της επιτρέψουν να αντλήσει μέσω του μηχανισμού της ΕΚΤ περισσότερη ρευστότητα.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όπου είναι πιθανόν να ληφθούν πρόσθετα μέτρα προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην αγορά και να αμβλυνθούν οι πιέσεις στα κρατικά ομόλογα των χωρών της Ε.Ε.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ δεν υπήρξαν και σήμερα συναλλαγές.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διαμορφώθηκε στο 16,17% από 16,18% χθες, με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου αναφοράς να διαμορφώνεται στο 17,98% από 17,94% χθες, έναντι 1,81% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες κινήθηκαν πτωτικά. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,02%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 1,85%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 1,68%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,45%, ενώ ο μήνας διατηρήθηκε στο 1,20%.

Διαβάστε επίσης: Πέφτει το ευρώ - Νέα επίθεση σε Ιταλία, Ισπανία και ευρώ   Διαδώστε αυτό το άρθρο