Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3092 δολάρια από το επίπεδο των 1,3119 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3118 δολάρια.

Οι πιέσεις που δέχθηκε στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ αποδίδονται στις δηλώσεις της καγκελαρίου Μέρκελ η οποία για μία ακόμη φορά διαβεβαίωσε ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδος στη ζώνη του ευρώ. Ωστόσο εμφανίστηκε προβληματισμένη για την αντιμετώπιση της κρίσης Χρέους. Χαρακτήρισε την υφιστάμενη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ευρώπη ως δραματική, εκτιμώντας ότι θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος για την υπέρβαση της κρίσης.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφηκαν τέσσερεις συναλλαγές ύψους 13 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών τα 8 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 6 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 17,13% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,61% % να περιοριστεί περαιτέρω στο 15,52%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους σημείωσαν μικρή περαιτέρω πτώση. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,64% στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,52%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,40%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,20% από 0,22% χθες, ενώ στο μήνα σταθεροποιήθηκε στο 0,11%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε