Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.05.2012 | 23:34

Tο ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,2534 δολάρια από το επίπεδο των 1,2531 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2523 δολάρια.

Πιέσεις προκαλεί στο ευρώ η ανησυχία που έχει προκαλέσει η κατάρρευση της Ισπανικής Τράπεζας Bankia. Η Ισπανική κυβέρνηση αναμένεται να διαθέσει περίπου 19 δισ. ευρώ για τη διάσωση της τρίτης σε μέγεθος τράπεζας, ωστόσο η εξέλιξη αυτή ενισχύει τους φόβους των αναλυτών για την εξάπλωση της κρίσης προκαλώντας ταυτοχρόνως αμφιβολίες για το κατά πόσο η Ε.Ε διαθέτει την απαιτούμενη βούληση για να ανακόψει το νέο αυτό κύμα. Τα παραπάνω κλονίζουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών προς τις περιφερειακές αγορές. Είναι ενδεικτικό ότι το περιθώριο των 10ετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών έχει εκτιναχθεί στο 5,16%, στο επίπεδο που κυμαίνονταν δηλαδή το 1995.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων και συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος παρατηρήθηκε σήμερα περιορισμένη δραστηριότητα καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές 2 εκατ. ευρώ οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 29,17% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,36% να διαμορφωθεί στο 27,81%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,24%, στη διάρκεια των 9 μηνών υποχώρησε οριακά στο 1,09% από το 1,10%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,95%, στο τρίμηνο κυμαίνονταν στο 0,67%, ενώ μήνας διατηρήθηκε το 0,38%.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο