Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.02.2013 | 23:24

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύονταν στα 1,3373 δολάρια από το επίπεδο των 1,334 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3325 δολάρια.

Διατηρείται και σήμερα η πίεση που προκάλεσαν στο ευρώ τα στοιχεία για την εξέλιξη του ΑΕΠ στην ευρωζώνη τα οποία καταδεικνύουν ότι η ευρωπαϊκή οικονομία έχει εισέλθει σε βαθύτερη ύφεση σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών. Η αγορά έχει στραμμένο το βλέμμα της στη διήμερη Σύνοδο του G 20 που αρχίζει αύριο στη Ρωσία. Οι ηγέτες των πλέον ισχυρών οικονομιών του πλανήτη αναμένεται να επιβεβαιώσουν την βούληση τους να αποφύγουν πολιτικές επιθετικής διολίσθησης των εθνικών τους νομισμάτων, αφήνοντας τη συναλλαγματική τους ισοτιμία να διαμορφώνεται ελεύθερα από τις συνθήκες της αγοράς.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές αξίας 10 εκατ. ευρώ. Εξ’ αυτών τα 2 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 8 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 10,85% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,65% να διαμορφωθεί στο 9,20%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,59%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,48%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,36%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,22%, ενώ στο μήνα διατηρήθηκε στο 0,12%.   Διαδώστε αυτό το άρθρο