Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.11.2010 | 23:26
Πρώτη δημοσίευση: 11.11.2010 | 18:26

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3700 δολάρια.

Πτωτικά κινήθηκε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3674 δολάρια από το επίπεδο των 1,3783 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.
 
Η υποχώρηση του ευρωπαϊκού νομίσματος αποδίδεται στην ανησυχία που έχει προκαλέσει η συντονισμένη παρέμβαση Γερμανίας και Γαλλίας για την ανάγκη να επωμιστούν και οι επενδυτές μέρος από το κόστος που θα προκύψει στο μέλλον από την αναδιάρθρωση του Χρέους χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Μετά τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών σήμερα και η Γαλλίδα ομόλογος του Christian Lagarde επανέλαβε ότι και όλοι οι κάτοχοι κρατικών ομολόγων όπως συμμετέχουν στα κέρδη θα πρέπει να επωμίζονται και τις ζημιές που δημιουργούνται κατά περίσταση στην αγορά.

Πιέσεις προκαλεί ακόμη στο ευρώ η στασιμότητα που εμφανίζει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Ισπανίας καθώς και σημαντική διεύρυνση του περιθωρίου των Ιρλανδικών ομολόγων. Δημοσίευμα μάλιστα της Handelsblatt αναφέρει σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση εξετάζει το ενδεχόμενο ένταξης της Ιρλανδίας στο νέο Ταμείο Σωτηρίας των 750 δις.ευρώ που έχει συσταθεί στην Ε.Ε. Η διαφαινόμενη νέα κρίση Χρέους στην ευρωζώνη εκτιμάται ότι θα "φρενάρει" την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υποχρεώνοντας την να συνεχίσει το πρόγραμμα έκτακτων μέτρων που εφαρμόζει για την ενίσχυση της ρευστότητας των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων η συναλλακτική δραστηριότητα στο ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 31 εκατ .ευρώ , εξ αυτών τα 17 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 14 εκατ.ευρω σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 15ετές ομόλογο λήξεως 11,01,14 με 7 εκατ. ευρώ, καθώς και στο 10ετές ομόλογο λήξεως 18,05,11 με 6 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 9,18% από το 9,2% χθες με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 11,60% από 11,59% χθες έναντι 2,47% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,54%, στη διάρκεια των 9 μηνών στο 1,41% στο εξάμηνο στο 1,27% το τρίμηνο στο 1,04% και ο μήνας στο 0,85%.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο