Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 7 Αθήνα Αναλυτικά

Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.10.2016 | 22:22

Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,0985 δολ. από το επίπεδο των 1,1000 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, η πορεία του αμερικανικού νομίσματος φαίνεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών να συναρτάται από την "ταχύτητα" με την οποία θα κλιμακώσει από το νέο έτος η Fed τις περαιτέρω αυξήσεις.

Αρνητικά επηρέασε σήμερα το αμερικανικό νόμισμα η μικρή αύξηση που κατέγραψε τον Σεπτέμβριο ο δείκτης τιμών καταναλωτή (0,3%) από 0,2% τον Αύγουστο.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της ΤτΕ (ΗΔΑΤ), δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 8,40% από 8,44% που έκλεισε την Παρασκευή, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,04% να διαμορφωθεί στο 8,40% από 8,38% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,073% από -0,072%. Στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο -0,133%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,209% από -0,207%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,312% από -0,311%, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,371%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,0933 δολ.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Bloomberg: Η Ελλάδα δεν μοιάζει πλέον με αποτυχημένο κράτος Bloomberg: Η Ελλάδα δεν μοιάζει πλέον με αποτυχημένο κράτος
  2. Έκρυψαν έρευνα για να μην κάνουν απολύσεις Έκρυψαν έρευνα για να μην κάνουν απολύσεις
  3. Περιορισμένη θετική αντίδραση εμφάνισε το ευρώ έναντι του δολαρίου Περιορισμένη θετική αντίδραση εμφάνισε το ευρώ έναντι του δολαρίου
  4.  Πρωταθλητές  στα... κέρματα οι Έλληνες! "Πρωταθλητές" στα... κέρματα οι Έλληνες!
  5. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ
  6. Ανοδικά κινείται το δολάριο ένατι του ευρώ Ανοδικά κινείται το δολάριο ένατι του ευρώ
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook