Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 22 Αθήνα Αναλυτικά

Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.10.2016 | 22:22

Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,0985 δολ. από το επίπεδο των 1,1000 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, η πορεία του αμερικανικού νομίσματος φαίνεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών να συναρτάται από την "ταχύτητα" με την οποία θα κλιμακώσει από το νέο έτος η Fed τις περαιτέρω αυξήσεις.

Αρνητικά επηρέασε σήμερα το αμερικανικό νόμισμα η μικρή αύξηση που κατέγραψε τον Σεπτέμβριο ο δείκτης τιμών καταναλωτή (0,3%) από 0,2% τον Αύγουστο.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της ΤτΕ (ΗΔΑΤ), δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 8,40% από 8,44% που έκλεισε την Παρασκευή, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,04% να διαμορφωθεί στο 8,40% από 8,38% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,073% από -0,072%. Στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο -0,133%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,209% από -0,207%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,312% από -0,311%, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,371%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,0933 δολ.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Σοβαρές πιέσεις στο ευρώ από το δολάριο Σοβαρές πιέσεις στο ευρώ από το δολάριο
  2. Ο Μάριο Ντράγκι προκαλεί διακυμάνσεις στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου Ο Μάριο Ντράγκι προκαλεί διακυμάνσεις στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου
  3. Mικρή διακύμανση εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου Mικρή διακύμανση εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου
  4. Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου
  5. Θέμα χρόνου η έξοδος της Ιταλίας από την ευρωζώνη! Θέμα χρόνου η έξοδος της Ιταλίας από την ευρωζώνη!
  6. Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook