Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πτωτική δυναμική αποκτά το ΧΑ

Πτωτική δυναμική αποκτά το ΧΑ

Κάτω από τα 14 ευρώ η μετοχή της Εθνικής – δυσοίωνες εξελίξεις προοιωνίζουν τα spreads.

To ψυχολογικό όριο των 2.000 μονάδων «έσπασε» σήμερα ο Γενικός Δείκτης υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων σε όλες τις βαθμίδες της κεφαλαιοποίησης αφού οι αγορές παίζουν πλέον πολύ δυνατά το σενάριο για προσφυγή στο ΔΝΤ.

Η εκτίναξη των spreads σε ιστορικό υψηλό στις 412 μονάδες βάσης υποδηλώνει σύμφωνα με τους ειδικούς ότι βρισκόμαστε μια ανάσα από την ομολογία πλήρους αδυναμίας δανεισμού από τις αγορές. 

Οι ρευστοποιήσεις επικεντρώθηκαν στις τράπεζες, καθώς μετά την πρωινή συνάντηση Παπακωνσταντίνου -Προβόπουλου για να δοθούν οι εγγυήσεις των 15 δισ. ευρώ από το πακέτο στήριξης των 28 δισ. ευρώ έγινε γνωστό ότι οι επισφάλειες φτάνουν το 7,7% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου τους, γεγονός που σημαίνει ότι και φέτος θα πρέπει να διενεργήσουν υψηλές προβλέψεις και κατ΄ επέκταση να μειώσουν τα κέρδη τους. Το Χ.Α. αρχίζει να αποκτά πτωτική δυναμική αφού η συγκέντρωση των συναλλαγών αφορά κυρίως προσφορά σε τραπεζικούς τίτλους οι οποίοι σταδιακά μειώνουν τις αντοχές τους υποστηρίζουν οι αναλυτές.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.987,58 μονάδες, (είχε να βρεθεί εκεί από την 1η Μαρτίου) με απώλειες 2,98% και με ενισχυμένη αξία συναλλαγών σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες στα 201,37 εκατ. ευρώ. 

Η μετοχή της Εθνικής έπεσε κάτω από τα 14 ευρώ (13,76 ευρώ με απώλειες 4,25%), η Eurobank υποχώρησε κατά 7,46%, η Πειραιώς κατά 5,66% και η Alpha κατά 4,35%. Ακόμη και μετοχές που είχαν κινηθεί ανοδικά το πρωί, δεν μπόρεσαν να αυτονομηθούν και υποχώρησαν σημαντικά, μεταξύ αυτών ο ΟΠΑΠ (-2,34%) και η 3Ε (-1,72%).

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε