Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πυρά και εκ Γαλλίας: «Εξαιρετικά επικίνδυνη η κατάσταση στην Ελλάδα»

Πυρά και εκ Γαλλίας: «Εξαιρετικά επικίνδυνη η κατάσταση στην Ελλάδα»

Μετά τις Βρυξέλλες και τη Γερμανία, ήρθε η σειρά της Γαλλίας να μας κουνήσει το δάχτυλο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, εξαιρετικά τεταμένη. Το αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε μία ισχυρή υποχώρηση των δύο κομμάτων της κυβέρνησης, την ενίσχυση των άκρων, κατά συνέπεια είναι εξαιρετικά ανησυχητικό», δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ο Αλέν Ζιπέ, υπουργός Εξωτερικών της απερχόμενης κυβέρνησης Σαρκοζί.

«Θα χρειασθεί να παρακολουθήσουμε μέρα με τη μέρα τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Υπενθυμίζω ότι η Ισπανία δεν έχει βγει από την επικίνδυνη θέση και ότι η Ιταλία επίσης έχει προβλήματα, κατά συνέπεια η ζώνη του ευρώ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση» πρόσθεσε ο Ζιπέ.

«Η αμφισβήτηση των συμφωνιών που προέκυψαν από δύσκολες διαπραγματεύσεις και υπεγράφησαν στο τέλος του Ιανουαρίου, απειλεί να προκαλέσει αναταράξεις που δύσκολα ελέγχονται, άλλωστε αυτό το μήνυμα έστειλε χθες η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ: δεν θα επαναδιαπραγματευθεί αυτή τη συνθήκη» συνέχισε αναφερόμενος στο σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Μνημόνιο ή έξω απ’ το ευρώ” – Άμεση απειλή της ΕΚΤ για την τήρηση των μέτρων

“Η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ ως το 2013”

Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι καλή, περιμένω συναρπαστικό καλοκαίρι!

”Οι αριστεροί θέλουν να σκίσουν την βάρβαρη συμφωνία λιτότητας”

Αποφάσισαν εκλογές και κερδίζουν χρόνο με διερευνητικές

Συναγερμός για ομόλογο που μπορεί να προκαλέσει… χρεοκοπία!

Αυξάνονται οι φωνές κατά της λιτότητας – Μόνη παραφωνία η Γερμανία που απειλεί την Ελλάδα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε