Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ράιχενμπαχ: ακόμα δεν είδατε τα χειρότερα στην Ελλάδα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ποια ανάπτυξη μέσα στο 2012, μοιάζει να λέει ο επικεφαλής της task force στην Ελλάδα μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

“Οι πρώτες εκτιμήσεις της Κομισιόν για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα το 2012 δεν προβλέπουν ανάπτυξη ακόμα” λέει ο κ. Ράιχενμπαχ και προσθέτει ότι είναι η αβεβαιότητα που κάνει τους επενδυτές να μην σκέφτονται ακόμη το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε μια χώρα όπως η Ελλάδα.
Πότε θα το κάνουν;
“Αυτό θα το κάνουν όταν πειστούν ότι δεν πάει πιο κάτω, όταν δηλαδή βρισκόμαστε πλέον στον πάτο” είπε και μάλλον όλοι θα πρέπει να αναρωτηθούμε πόσο χειρότερη θα γίνει η εικόνα της χώρας μέχρι να ικανοποιηθούν οι… επενδυτές.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος λέει πως δουλειά του είναι να βελτιώσει την εικόνα της Ελλάδας και να υπάρξουν επενδύσεις, ωστόσο παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι μάλλον… κάνουν πειράματα
“Από την σημερινή οπτική γωνία είναι σαφές ότι η βοήθεια δεν είχε το απαιτούμενο εύρος και την ταχύτητα”, λέει και παραδέχεται πως υπήρξαν καθυστερήσεις και λάθη, αλλά φαίνεται τώρα … όλα άλλαξαν, βρέθηκε μάλλον το μαγικό ραβδί.

Διαβάστε επίσης:
Απέτυχε πλήρως το Μνημόνιο – Ισοπεδωτικές οι περικοπές μισθών, συντάξεων

“Όχι σε νέους φόρους, ναι στο βαθύ μαχαίρι στις δαπάνες”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε