Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ρεγκλινγκ: Ο Βαρουφάκης κόστισε 100 δισ. στην Ελλάδα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Βόμβα κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών έριξε ο Κλάους Ρέγκλινγκ αναφερόμενος στην περίοδο υπουργίας του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο επικεφαλής του ESM είπε πως με την πολιτική Βαρουφάκη το κόστος για την Ελλάδα ξεπέρασε τα 100 δισ. ευρώ, αν υπολογιστεί και η απώλεια στο ΑΕΠ.
Ο επικεφαλής του ESM, στη συνέντευξη άφησε αιχμές για καθυστερήσεις και κυρίως για τις ιδιωτικοποιήσεις που έπρεπε να γίνουν ενώ τονίζει ότι είναι πιο φιλική μια προσαρμογή που δεν βασίζεται σε φόρους.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε πάντως η απάντηση Ρέγκλινγκ στις επιπτώσεις της περιόδου Βαρουφάκη και ειδικά σε ό,τι αφορά στο κόστος για την ελληνική οικονομία:
“Δεν υπάρχει επιστημονικός τρόπος να το υπολογίσει κανείς. Γνωρίζω ότι η ΤτΕ έχει υπολογίσει ένα ποσό ύψους 80 δις ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Θα μπορούσε κανείς να σταθεί και στις προβλέψεις για την ανάπτυξη, που πριν αλλάξει η κυβέρνηση, η εκτίμηση του ΔΝΤ το Δεκέμβριο του 2014, είναι δημοσιοποιημένη, μιλούσε για ανάπτυξη στην Ελλάδα 2,5% το 2015 και 3,5% το 2016. Άρα αυτό αθροιστικά μας κάνει ανάπτυξη 6%. Αντιθέτως, αυτά τα δύο χρόνια είχαμε μικρή ύφεση, αυτό θα μπορούσε επίσης να μετρηθεί για να υπολογίσεις το κόστος. Έξι μονάδες του ΑΕΠ, άρα αυτό κάνει περισσότερο από 100 δις ευρώ. Όπως είπα δεν υπάρχει επιστημονικός τρόπος, αλλά το κόστος ήταν πολύ μεγάλο”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε