Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ρεν: “Μπορεί να δοθεί επιπλέον χρόνος, υπό προϋποθέσεις”

Ρεν: “Μπορεί να δοθεί επιπλέον χρόνος, υπό προϋποθέσεις”
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.02.2013 | 19:16

Ο Όλι Ρεν, σε συνάντηση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, τόνισε πως μπορεί να δοθεί επιπλέον χρόνος στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής αρκεί να τηρούν τις δεσμεύσεις τους.

Επίσης επανέλαβε την άποψή του ότι πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ χρειάζεται να προχωρήσουν με τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης. Επισήμανε, ωστόσο, πως αν οι χώρες αυτές βιώνουν μια απότομη πτώση της ανάπτυξης που εκτροχιάζει τις προσπάθειές τους για την επίτευξη των συμφωνηθέντων στόχων σχετικά με το έλλειμμα, τότε, υπό ορισμένες συνθήκες, θα μπορούσε να τους δοθεί επιπλέον χρόνος.

"Η Κομισιόν θα λαμβάνει υπ' όψιν τις ιδιαίτερες προκλήσεις του κάθε κράτους μέλους. Μια χώρα μπορεί να λάβει επιπλέον χρόνο για να διορθώσει το έλλειμμά της, εάν προχωρά στις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και κάνει αποφασιστικές προσπάθειες για να μειώσει το έλλειμμά της, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, ακόμη, άσκησε κριτική στους αναλυτές και στους οικονομολόγους, τονίζοντας πως θα πρέπει να σταματήσουν να προσπαθούν να ερμηνεύσουν την κρίση, καθώς καταστρέφουν το κλίμα εμπιστοσύνης στις αποφάσεις και στις πολιτικές της Κομισιόν. «Γνωρίζετε, ότι εάν οι αναλύσεις λένε πως οι πολιτικές που ακολουθούνται είναι λάθος, τότε κάποιοι αδύναμοι θα αμφισβητήσουν τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ρεν ξεκαθαρίζει: “Δεν υπάρχει συμφωνία για μείωση του κατώτατου μισθού”

 

Επιστολή Ρεν: Δε φταίει ο «πολλαπλασιαστής», φταίει η Ελλάδα

 

Επίθεση των ευρωβουλευτών στον Ρεν: “Τα μέτρα λιτότητας δεν προωθούνται με δημοκρατικό τρόπο”

 

Ρεν: “Η ελληνική κυβέρνηση έκοψε μισθούς και συντάξεις περισσότερο από αυτό που είχε προβλέψει στον προϋπολογισμό του 2012”
    Διαδώστε αυτό το άρθρο