Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρεν: Να ασκηθούν πιέσεις στους Έλληνες πολιτικούς

”Οι Έλληνες πολίτες έχουν ήδη πετύχει πολλά σε αντίθεση με τους πολιτικούς τους” λέει ο Όλι Ρεν που προειδοποιεί για τον κίνδυνο αποτυχίας του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα.

Να ασκηθούν πιέσεις προς τους Έλληνες πολιτικούς προκειμένου να δεσμευτούν για την απρόσκοπτη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων ζητά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Όλι Ρεν σε σημερινή του συνέντευξη προς την Süddeutsche Zeitung, την οποία ”μεταφέρει” η Deutsche Welle.

Για τον κίνδυνο αποτυχίας του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα προειδοποιεί η Κομισιόν. Μιλώντας στην Süddeutsche Zeitung, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν τονίζει ότι οι Έλληνες έχουν πετύχει ήδη πολλά. Το ότι δεν προχωρούν όπως θα έπρεπε οφείλεται σε εσωτερικούς πολιτικούς λόγους.

Για αυτό και εκτιμά ότι είναι πλέον αποφασιστικής σημασίας τα μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα να πείσουν επιτέλους τους συναδέλφους τους στην Ελλάδα να δεσμευτούν για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας που έχει αποφασιστεί με την ΕΕ. «Σε διαφορετική περίπτωση θα αποτύχει το πρόγραμμα» και αυτό δεν βοηθά «ούτε τους Έλληνες, ούτε την Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε