Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ρεν: Το ευρωομόλογο δε θα λύσει τα προβλήματα – Η ευρωζώνη πρέπει να αλλάξει

Ρεν: Το ευρωομόλογο δε θα λύσει τα προβλήματα – Η ευρωζώνη πρέπει να αλλάξει

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: η ευρωζώνη και οι ηγέτες της βαδίζουν σε στραβό γυαλό. Ο Όλι Ρεν ζήτησε περισσότερη συνεργασία και έριξε… πόρτα στο ευρωομόλογο.

Το ευρώ πρέπει να υποστηριχθεί με υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές και στενότερη συνεργασία μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης για να επιβιώσει, διεμήνυσε ο επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν και πρόσθεσε: «χρειαζόμαστε μια αυθεντική κουλτούρα σταθερότητας και μια πολύ αναβαθμισμένη ικανότητα περιορισμού της διάχυσης».

«Έτσι είναι, τουλάχιστον αν θέλουμε να αποφύγουμε μια διάλυση της ευρωζώνης και να κάνουμε αντιθέτως το ευρώ να επιτύχει», πρόσθεσε.

Ο Ρεν προειδοποίησε όμως ότι, αν άρχιζε αμέσως μια συζήτηση για την έκδοση κοινών ομολόγων της ευρωζώνης θα ήταν μια «ψευδής συζήτηση». Πρώτα πρέπει οι χώρες να ευθυγραμμίσουν περισσότερο τις δημοσιονομικές πολιτικές τους και να κινηθούν προς μια χρηματοπιστωτική ένωση.

«Δεν θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας εστιάζοντας σε μια κοινή έκδοση δημοσίου χρέους χωρίς ταυτόχρονη χρηματοπιστωτική βιωσιμότητα ούτε θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα σταθερότητας στην ευρωζώνη χωρίς να μοιραστούμε σημαντικά το βάρος της προσαρμογής», δήλωσε ο Ρεν σε μια έκκληση για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

«Η επιβολή των στόχων αυτών δια της βίας είναι πράγματι μια ψευδής συζήτηση», δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί λείπουν ήδη προιόντα από τα ράφια των super markets – Οι επιπτώσεις της φυγής από την Ελλάδα των μεγαλύτερων οργανισμών ασφάλισης πιστώσεων

Το νεο γερμανικό σχέδιο για το Νότο – Θα βάλουν “χέρι” στον κρατικό χρυσό!

Ευρωπαικά σχέδια απαγόρευσης κυκλοφορίας Ελλήνων!

Η διάσωση της ισπανικής Bankia είναι ένα φιάσκο

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε