Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρεν: αλλαγές τώρα και στον ιδιωτικό τομέα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα επανέρχεται στο σωστή πορεία, υλοποιώντας…

τις δεσμεύσεις του Προγράμματος Σταθερότητας, εκφράζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ”, ο Όλι Ρεν. Ωστόσο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος συνιστά αλλαγές στον ιδιωτικό τομέα και ιδίως στη διαδικασία κατάρτισης των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρεν δηλώνει: “Η Ελλάδα θα πρέπει να αναστρέψει την απώλεια της ανταγωνιστικότητάς της. Στο πλαίσιο των συστάσεών μας αναμένουμε η Ελλάδα να προωθήσει ένα σύνολο διαρθρωτικών αλλαγών με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας στον δημόσιο τομέα, την προώθηση της μεταρρύθμισης στην Υγεία, τη βελτίωση της λειτουργικότητας στην αγορά εργασίας και στη διαδικασία κατάρτισης των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Επίσης η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει το επιχειρηματικό περιβάλλον και τη λειτουργία της αγοράς αγαθών. Όπως αντιλαμβάνεστε η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει δέσμη ολοκληρωμένων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων”.

 

Ερωτηθείς για τα μέτρα που ήδη ελήφθησαν, ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημειώνει: “Αυτό το τολμηρό και στιβαρό πρόγραμμα για τη διόρθωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών επαναφέρει τη Ελλάδα στη σωστή πορεία. Πρόκειται για ολοκληρωμένο και συνεκτικό πακέτο ουσιαστικών και μόνιμων μέτρων, που επενεργούν ταυτοχρόνως, τόσο στο σκέλος των δαπανών όσο και στο σκέλος των εσόδων”.

 

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να χρειαστεί η έμπρακτη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα από την ΕΕ, ο κ. Ρεν απαντά: «Η ευρωζώνη έχει επιδείξει απτή και πρακτική αλληλεγγύη. Η ταχύτατη και θετική ευρωπαϊκή αντίδραση στην ανακοίνωση των νέων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση στις 3 Μαρτίου απεδείχθη πολύ δυνατή πρωτοβουλία επιδοκιμασίας, με σαφέστατη επιρροή στις αγορές.

Κατόπιν τούτου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπογράμμισε ότι τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα προχωρήσουν, αν χρειαστεί, σε αποφασιστική και συντονισμένη δράση για να διασφαλιστεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη. Έχουμε τους τρόπους και τα μέσα για να διασφαλίσουμε την χρηματοοικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη. Αν καταστεί απαραίτητο η Επιτροπή θα είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον συντονισμό της δράσης και της βοήθειας”.

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε