Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρεν:Σταματήσαμε την ανεξέλεγκτη μετάδοση της ελληνικής πυρκαγιάς

Ρεν:Σταματήσαμε την ανεξέλεγκτη μετάδοση της ελληνικής πυρκαγιάς

Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Ολι Ρεν δηλώνει ότι στο μέλλον θα χρειασθεί να εστιασθεί η προσοχή περισσότερο στα χρέη των χωρών μελών της ευρωζώνης, για να προληφθούν προβλήματα σε μία χώρα.

“Επειδή οι οικονομίες της ευρωζώνης είναι στενά συνδεδεμένες μέσω του κοινού νομίσματος, είναι σημαντικό να προλαμβάνεται η αδύναμη οικονομική πολιτική μιας χώρας να απειλεί την οικονομική επιτυχία των άλλων”, δηλώνει ο Ολι Ρεν στην εφημερίδα Helsingin Sanomat.

“Μέχρι τώρα ο έλεγχος της οικονομικής πολιτικής εστιαζόταν σχεδόν ολοκληρωτικά στα ελλείμματα, και τα χρέη διογκώνονταν υπερβολικά“, λέει.

“Στο μέλλον η εξέλιξη του χρέους των χωρών πρέπει να παρακολουθείται πιο προσεκτικά από πριν και πιθανή καθοδική περιδίνηση πρέπει να διακόπτεται εγκαίρως”, προσθέτει.

Ο Ολι Ρεν δηλώνει ότι οι ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ενωσης τις προηγούμενες εβδομάδες πρόλαβαν την ανεξέλεγκτη μετάδοση των προβλημάτων της Ελλάδας , αλλά η κρίση αποκάλυψε επίσης ρωγμές στην οικονομική ραχοκοκαλιά της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σταματήσαμε την ανεξέλεγκτη μετάδοση της ελληνικής πυρκαγιάς ώστε να μην γίνει ανεξέλεγκτη, λέει ο ευρωπαίος επίτροπος. “Το πρόβλημα της οικονομικής και νομισματικής ένωσης συνίσταται στο ότι ο νομισματικός άξονας ήταν ισχυρότερος από τον οικονομικό. Η κρίση έδειξε ότι και οι δύο είναι αναγκαίοι”, λέει.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε