Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Reuters: Ετοιμάζεται σχέδιο για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους

Reuters: Ετοιμάζεται σχέδιο για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους

– Σχέδιο “τελευταίας ευκαιρίας” επεξεργάζονται ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μεταδίδει το πρακτορείο
– FT: επιμήκυνση ως το 2016 θα ζητήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός
– Η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον 20 δισ. ευρώ ως το 2014
– Πιο ήπια τα μέτρα εάν πουν το “ναι” οι Ευρωπαίοι
– Η Μέρκελ παραμένει προσηλωμένη στην ισχύουσα συμφωνία απαντά το Βερολίνο

Σχέδιο “τελευταίας ευκαιρίας” για την περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους επεξεργάζονται ευρωπαίοι αξιωματούχοι, με στόχο να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που προέρχονται απο αξιωματούχους της Ευρωζώνης, το νέο “κούρεμα” θα κυμαίνεται μεταξύ 70 – 100 δισ. ευρώ, με την προοπτική να γίνει το χρέος βιώσιμο φτάνοντας στο 100% του ΑΕΠ.

Οι Financial Times σε σημερινό τους δημοσίευμα επικαλούνται ελληνικό έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο, ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει από την Άγκελα Μέρκελ, κατά τη συνάντηση που θα έχουν την επόμενη εβδομάδα, επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, κατά δύο χρόνια.

Απαντώντας στις πληροφορίες των FT , η γερμανική καγκελαρία αναφέρει οτι η κ. Μέρκελ θα συζητήσει με τον κ. Σαμαρά το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στη χώρα, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις τόσο από την γερμανική κυβέρνηση όσο και από τις άλλες κυβερνήσεις θα ληφθούν μετά την έκθεση της τρόικας.

Διαβάστε

Η Μέρκελ θα ακούσει τι έχει να πει ο Σαμαράς και… θα αποφασίσει – Δύο χρόνια ανάσα θα ζητήσει από “Μερκολάντ” ο πρωθυπουργός

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε