Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Reuters: Οι γερμανικές τράπεζες μπαίνουν στο κούρεμα

Το Reuters, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, υποστηρίζει ότι οι περισσότερες γερμανικές τράπεζες θα αποδεχθούν την προσφορά που διαπραγματεύθηκε το IIF με την ελληνική κυβέρνηση.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι η FMS Wertmanagement, ο μεγαλύτερος πιστωτής της χώρας με έκθεση άνω των 8 δισ. ευρώ, θα αποδεχθεί τη συμφωνία για την ανταλλαγή των ομολόγων. Η FMS, η περιβόητη bad bank της Γερμανίας που δημιουργήθηκε για να απορροφήσει τις τοξικές τοποθετήσεις των γερμανικών τραπεζών, επισήμως θα αποφασίσει τη συμμετοχή της στο swap εντός της εβδομάδας, αναφέρει επίσης το Reuters.

Η Deutsche Bank δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στη συμφωνία για το PSI. Το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο επίσης πηγές και σε άλλες γερμανικές τράπεζες με συνολική έκθεση σε ελληνικά ομόλογα ύψους 1 δισ. ευρώ, όπως η DZ Bank και η Erste – αναφέρει ότι και αυτές θα συμμετάσχουν στη συμφωνία. Το ίδιο ισχύει και για τις ασφαλιστικές Allianz και Munich Re που επισήμως δεν έχουν προβεί σε ανακοινώσεις, αλλά εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν στη συμφωνία.

Σύμφωνα με τους Financial Times, στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων θα συμμετέχει και η γαλλική τράπεζα BNP Paribas.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επικίνδυνα παιχνίδια με το PSI+

Αγωνία μέχρι την Πέμπτη για το PSI – FT: Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε