Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Reuters: Το κούρεμα φτάνει στο 74%

Ο Τ. Νταλάρα χαρακτηρίζει ως δίκαιη τη συμφωνία για την Ελλάδα και δείχνει σίγουρος πως θα υπάρξει ”ισχυρή” συμμετοχή των τραπεζών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters η πραγματική ζημιά για τις τράπεζες που έχουν στα συρτάρια τους ελληνικά ομόλογα θα πιάσει το 74%, καθώς έτσι μεταφράζεται η μείωση της αξίας τους στο 53,5%.

Την ίδια ώρα ο γενικός διευθυντής του IIF Τ. Νταλάρα, με δηλώσεις του εμφανίζεται βέβαιος για την επιτυχία του κουρέματος.
”Είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει ισχυρή συμμετοχή στην εθελοντική συμφωνία για το ελληνικό χρέος, ενώ η συμφωνία είναι δίκαιη για την Ελλάδα”.

“Ελπίζουμε ότι η πιθανότητα να μην ολοκληρωθεί αυτό με μια εθελοντική διαδικασία είναι πολύ μικρή”, δήλωσε ο Νταλάρα σε συνέντευξη Τύπου μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας στο Eurogroup.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει “γρήγορα” ένα νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο με το οποίο θα θεσπίζονται στα ομόλογα οι ρήτρες συλλογικής δράσης.

Οι ρήτρες υπάρχουν στα περισσότερα κρατικά ομόλογα και επιτρέπουν να επεκτείνεται μια πρόταση αποδεκτή τουλάχιστον από ένα προκαθορισμένο ποσοστό των πιστωτών, στο σύνολο των κατόχων ομολόγων.

Ο κ. Νταλάρα και ο έτερος εκπρόσωπος των πιστωτών, ο τραπεζίτης της BNP Paribas Ζαν Λεμιέρ, επανέλαβαν ότι έγκειται στην ελληνική κυβέρνηση να προσδιορίσει πώς λογαριάζει να επιτύχει το ζητούμενο ποσοστό συμμετοχής στην ανταλλαγή.

“Οι ρήτρες συλλογικής δράσης είναι ένα θέμα για τους Έλληνες”, εκτιμά ο Λεμιέρ.

Ωστόσο ο Τσάρλς Νταλάρα παραδέχθηκε πως “κατ’ αρχήν” η εισαγωγή αναδρομικά ρητρών συλλογικής δράσης “είναι μια ιδέα που δεν είναι καθόλου δελεαστική”.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε