Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Reuters:Εντολή σε κάθε χώρα της ΕΕ να προετοιμαστεί για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Reuters:Εντολή σε κάθε χώρα της ΕΕ να προετοιμαστεί για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

– Κάτω από το 1,26 το ευρώ!
– Αποφασίστηκε την Δευτέρα σε τηλεδιάσκεψη – Το πρακτορείο επικαλείται δυο αξιωματούχους αλλά και memo με οδηγίες
– Δημοσίευμα και γερμανικής εφημερίδας για έτοιμο σχέδιο και από ΕΚΤ και Bundesbank
– Διαψεύδει ο Ολάντ και δηλώνει: “Θα κάνουμε τα πάντα να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη”

Η είδηση μεταδόθηκε από το πρακτορείο Reuters και σύμφωνα με αυτή, αξιωματούχοι της ευρωζώνης συμφώνησαν ότι κάθε χώρα της ΕΕ πρέπει να ετοιμάσει ένα ξεχωριστό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αποφασίσει να εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα. Από εκείνη την ώρα το ευρώ κατρακυλάει και αυτή την ώρα είναι στο 1,25740!

Το πρακτορείο Reuters επικαλείται δύο αξιωματούχους της ευρωζώνης σύμφωνα με τους οποίους η συμφωνία αυτή επιτεύχθηκε στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Eurogroup Working Group που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα και διήρκεσε μία ώρα.

Εκτός από την επιβεβαίωση που ήρθε από τους δύο αξιωματούχους, το Reuters επικαλείται στο δημοσίευμά του και memo που κατήρτισε ένα από τα κράτη-μέλη, με λεπτομέρειες τις οποίες θα πρέπει να εξετάσουν οι χώρες της ευρωζώνης.

Το Eurogroup Working Group αποτελείται από αξιωματούχους που προετοιμάζουν τις συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών καθώς και από το δ.σ. του προσωρινού ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης, EFSF.

Την ίδια ώρα, γερμανική εφημερίδα αναφέρει σήμερα ότι και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει δημιουργήσει μια ομάδα κρίσης για να διαχειριστεί ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, μετά τις εκλογές που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα “Ντι Τσάιτ” αναφέρει πως επικεφαλής της ομάδας είναι ο Γεργκ Άσμουσεν, ένας Γερμανός διευθυντής της ΕΚΤ, ο οποίος έχει υποβαθμίσει αναφορές ότι η ΕΚΤ προετοιμάζεται για μια έξοδο της Ελλάδας.

Προσθέτει πως η γερμανική κεντρική τράπεζα, η Μπούντεσμπανκ, έχει δημιουργήσει μια παρόμοια ομάδα. Τόσο η ΕΚΤ όσο και η Μπούντεσμπανκ αρνήθηκαν να σχολιάσουν την πληροφορία όταν τους το ζήτησε το Γερμανικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έγινε το πρώτο βήμα; – Για πρώτη φορά η Γερμανία…

Συμφωνία για “ομόλογα ανάπτυξης” – Ούτε κουβέντα για ευρωομόλογο δεν θέλει να ακούει η Γερμανία

Υψώνει… τείχος για το ευρωομόλογο το Βερολίνο!

Νέο “nein” της Merkel στο ευρωομόλογο

Όλα ανοιχτά για τα ευρωομολόγα από τον εκπρόσωπο του Όλι Ρεν

Σε τροχιά σύγκρουσης Μέρκελ Ολάντ

Μόντι: “Δεν πέθανε ακόμα το ευρωομόλογο”

Οι 46 ώρες που θα βγούμε από το ευρώ

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε