Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρύθμιση-ανάσα για συμψηφισμό χρεών σε όλο το Δημόσιο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Θα αφορά χρέη σε ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά Ταμεία και χρέη υπό ρύθμιση
– Η ρύθμιση θα περιληφθεί στο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου
– Πρώτο βήμα ο συμψηφισμός του ΦΠΑ

Ρύθμιση που θα δώσει μεγάλη ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις, ενώ θα μειώσει κάθετα και τις οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται στη Βουλή μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να υπάρξει ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται ρύθμιση των χρεών των ιδιωτών σε όλο το φάσμα του Δημοσίου με συμψηφισμό.

Ο συμψηφισμός θα αφορά σε όλο το φάσμα των χρεών προς το Δημόσιο

Σε πρώτη φάση η ρύθμιση ίσως αφορά μόνο τις απαιτήσεις ΦΠΑ. Θα συμψηφιστούν δηλαδή οι οφειλές ΦΠΑ με τις επιστροφές που οφείλει στις επιχειρήσεις το δημόσιο.

Ωστόσο εντολή του Ι. Στουρνάρα είναι η ρύθμιση να αφορά στον συμψηφισμό όλων των χρεών προς το Δημόσιο, από τις ΔΕΚΟ ως τα Ασφαλιστικά Ταμεία, έτσι ώστε και οι επιχειρήσεις να πάρουν ταμειακή ανάσα από τις αλλεπάλληλες εισφορές και τους φόρους, αλλά και το Δημόσιο να μπορέσει να μειώσει τον όγκο των οφειλών του προς τους ιδιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Τα Νέα ο συμψηφισμός θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και θα αφορά ακόμη και χρέη τα οποία έχουν ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε