Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

SOS: Σώστε το ευρώ για να σωθεί ο πλανήτης!

Νίκος Κονιτόπουλος |
SOS: Σώστε το ευρώ για να σωθεί ο πλανήτης!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.10.2011 | 11:30
Πρώτη δημοσίευση: 12.10.2011 | 11:28

Ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος και εκατό ακόμη προσωπικότητες από την Ευρώπη απευθύνουν έκκληση προς τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να επιλύσουν ΆΜΕΣΑ την κρίση χρέους, για να μη καταστραφεί το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt δημοσιεύει επιστολή που υπογράφεται από προσωπικότητες της Ευρώπης που συγκέντρωσε ο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έχει επανειλημμένως εκφράσει τους τελευταίους μήνες τις ανησυχίες του για το μέλλον του ευρώ.Μεταξύ των προσωπικοτήτων περιλαμβάνονται ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο ντ' Αλέμα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ, οι πρώην υπουργοί της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ και Χανς Αϊχελ, επιχειρηματίες όπως ο Γάλλος Μπερτράν Κολόν και ο Ελληνας Στέλιος Ζαβός.

"Το ευρώ απέχει πολύ από το να είναι τέλειο, ... αλλά σε απάντηση αυτού οφείλουμε να επανορθώσουμε τα κατασκευαστικά σφάλματα της ευρωζώνης αντί να επιτρέπουμε στην κρίση να πλήττει, έως και να καταστρέφει, το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα", αναφέρεται στην επιστολή.

"Οι ανήσυχοι Ευρωπαίοι" προτείνουν τρεις λύσεις για την έξοδο από την κρίση:

Τη δημιουργία κοινού χρηματοπιστωτικού θεσμού που θα διαθέτει τους απαραίτητους πόρους και θα έχει την ικανότητα να διασφαλίσει ότι οι χώρες μέλη τηρούν τους δημοσιονομικούς κανόνες

Την ενίσχυση των ελέγχων και της ρύθμισης του χρηματοπιστωτικού συστήματος

Μία στρατηγική οικονομικής σύγκλισης , "διότι το πρόβλημα του χρέους δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς οικονομική ανάπτυξη".

"Καλούμε τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης να αναγνωρίσουν ότι το ευρώ έχει ανάγκη από ευρωπαϊκή λύση", καταλήγει η επιστολή. "Η αναζήτηση εθνικών λύσεων θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην κατάρρευση (της ευρωζώνης).

Διαβάστε επίσης :
Νίκος Κονιτόπουλος


   Διαδώστε αυτό το άρθρο