Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σαφάρι ελέγχων για το πλαφόν στα καύσιμα

Σαφάρι ελέγχων για το πλαφόν στα καύσιμα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.03.2010 | 17:14
Πρώτη δημοσίευση: 26.03.2010 | 17:14

Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν κυρίως στους οκτώ νομούς που έχει επιβληθεί πλαφόν.

 Αυστηρούς ελέγχους για την εφαρμογή της απόφασης επιβολής ανώτατης τιμής στις λιανικές τιμές των καυσίμων, σε οκτώ νομούς της χώρας (Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Λασιθίου, Πρέβεζας, Ρεθύμνης, Φωκίδας, Χανίων), ζήτησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με σημερινή επιστολή προς τις αρμόδιες Διευθύνσεις και Τμήματα Εμπορίου των κατά τόπους Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Ειδικότερα, με την επιστολή καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες των Νομαρχιών να προβούν στις ακόλουθες ενέργειες:

1) Να ελέγχουν καθημερινά τις τιμές λιανικής, καθώς και χονδρικής, στις οποίες αγοράζουν τα πρατήρια, ει δυνατόν με επιτόπια έρευνα.

2) Σε περίπτωση υπέρβασης της ανώτατης τιμής, να επιβάλλονται οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις, σύμφωνα με το άρθρο 30, παρ. 15 του Αγορανομικού Κώδικα (Ν.Δ 136/46), καθώς και οι διοικητικές κυρώσεις, που προβλέπονται στο άρθρο 10 του ν.3335/2005 (πρόστιμα από 5.000 έως 1.500.000 ευρώ).

Τέλος, ζητείται από τις υπηρεσίες των Νομαρχιών να ενημερώνουν τους πρατηριούχους, ότι δεν επιτρέπονται εναρμονισμένες πρακτικές τιμολόγησης των καυσίμων, δηλαδή να πωλούν όλοι στην ίδια τιμή, ειδικά όταν προ της επιβολής πλαφόν πωλούσαν σε τιμές χαμηλότερες της ανώτατης τιμής. 

Για τέτοιες πρακτικές θα ενημερώνεται άμεσα η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία έχει την αρμοδιότητα να επιβάλει τις κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο 703/1977.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο