Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σανίδα σωτηρίας στη Saab από τη Spyker

Σανίδα σωτηρίας στη Saab από τη Spyker
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.02.2010 | 18:52
Πρώτη δημοσίευση: 23.02.2010 | 18:52

Και ενώ όλα έδειχναν ότι η Saab οδηγούνταν σε πτώχευση, η Spyker της προσέφερε σανίδα σωτηρίας.

Η ολλανδική εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της αγοράς της Saab από την General Motors. «Η Saab Automobile και η Spyker Cars θα γίνουν «αδελφές εταιρείες» και θα εισαχθούν στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ με την ονομασία Spyker Cars N.V.», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της ολλανδικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Victor Muller, διευθύνων σύμβουλος της Spyker Cars N.V δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι - το μέλλον της Saab είναι πλέον διασφαλισμένο. Από σήμερα θα συγκεντρώσουμε όλες μας τις προσπάθειες στην αναγέννηση της Saab και στην μεταμόρφωση της σε μια βιώσιμη και κερδοφόρο εταιρεία. Θα ενισχύσουμε την συναισθηματική εμπειρία μεταξύ των οδηγών Saab και των αυτοκινήτων τους και θα εστιάσουμε στα ιστορικά σημεία δύναμης της μάρκας στον τομέα της ανεξάρτητης σκέψης, αεροναυπηγικής κληρονομιάς και οικολογικών επιδόσεων και αγωνιστικού προφίλ, κάτω από την ουσιαστικότερη έννοια της διαφορετικότητας. 

Με αυτή την εξαγορά προσθέτουμε κατά προσέγγιση 15 ευρώ ανά μετοχή σε κοινές μετοχές και 60 ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία. Με ένα καλά χρηματοδοτούμενο επιχειρηματικό σχέδιο στη διάθεση μας, ανυπομονούμε να εργαστούμε με τη στελεχιακή ομάδα της Saab για την πραγματοποίησή του και να προσφέρουμε συναρπαστικά νέα προϊόντα στους πελάτες μας». 

Από την πλευρά του, ο Jan Ake Jonsson, διευθύνων σύμβουλος της Saab Automobile AB τονισε: «Η σημερινή ανακοίνωση είναι σπουδαία για τους πελάτες, τους αντιπροσώπους, τους προμηθευτές και τους εργαζόμενους μας ανά τον κόσμο, το επίπεδο πάθους και υποστήριξης στη μάρκα τους τελευταίους μήνες ήταν αξιοσημείωτο και αυτό προμηνύει ένα θετικό μέλλον. Τώρα ο στόχος μας είναι η εκτέλεση του επιχειρηματικού μας σχεδίου, ξεκινώντας με το λανσάρισμα του νέου 9-5, αργότερα μέσα στη χρονιά, και με τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των εργαζομένων μας και των επιχειρηματικών μας συνεργατών, έχω την πεποίθηση ότι θα επιτύχουμε». 

«Αυτή η συναλλαγή αντιπροσωπεύει την επιτυχή έκβαση μηνών σκληρής δουλειάς και εντατικών διαπραγματεύσεων, και τα δύο στοχεύοντας ένα βιώσιμο μέλλον για αυτή τη μοναδική μάρκα και είμαστε ευτυχείς με τη θετική έκβαση» επεσήμανε ο John Smith, αντιπρόεδρος της GM στον τομέα Corporate Planning & Αlliances. «Είναι σπουδαία μέρα για τους εργαζομένους στη Saab, τους αντιπροσώπους και τους προμηθευτές και επίσης εξίσου σπουδαία για εκατομμύρια πελάτες και φίλους της Saab παγκοσμίως», συμπλήρωσε.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο