Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες που έχουν τις καταθέσεις τους σε κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα

Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες που έχουν τις καταθέσεις τους σε κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.03.2013 | 16:59

Σε απόγνωση έχει οδηγήσει τον επιχειρηματικό κόσμο, που εμπιστεύτηκε τις καταθέσεις του σε υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα! Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς έστειλε επιστολή στους υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα και Κωστή Χατζηδάκη για να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.

Οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της έντονης αβεβαιότητας που επικρατεί τις τελευταίες μέρες, δεδομένης της αδυναμίας παροχής ρευστότητας, αφού δεν έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους και της παντελούς έλλειψης της δυνατότητας να τακτοποιήσουν πληρωμές και υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία, ΔΕΚΟ, μισθοδοσία και προμηθευτές.

Αυτό σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, σε επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Ι. Στουρνάρα και Κ. Χατζηδάκη, αντίστοιχα, στην οποία υπογραμμίζει: «Επειδή τα πρακτικά προβλήματα που ανακύπτουν όσο περνούν οι ημέρες συσσωρεύονται και πολλαπλασιάζονται και οι αντοχές του εμπορίου εξαντλούνται, είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα και με υπευθυνότητα να ληφθούν μέτρα που θα παρέχουν διευκολύνσεις στις επιχειρήσεις, ούτως ώστε να αποφευχθεί η οικονομική ασφυξία που θα επιφέρει τρομακτικές επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρώτη τραπεζική δύναμη στην Ελλάδα με πάνω από 1.660 υποκαταστήματα η Πειραιώς

Υπεγράφη η συμφωνία Πειραιώς με τις Κυπριακές τράπεζες - Ανοικτά αύριο τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα!
 

Ανδρέας Βγενόπουλος: Η διάσπαση της ΛΑΪΚΗΣ λάθος γιγαντιαίων διαστάσεων

Ο εκβιασμός πέρασε – Δίνει χρήματα στην Κύπρο η ΕΚΤ

Η Fitch υποβάθμισε τις κυπριακές τράπεζες

Στάση πληρωμών στην Κύπρο! Εργοδότες: Με κλειστές τις τράπεζες δεν μπορούμε να πληρώσουμε τίποτα και κανέναν!


Θέλουν να "βάλουν χέρι" στις καταθέσεις όλης της ευρωζώνης; Δεν θεωρείται τυχαία η δήλωση Νταϊσενμπλουμ   Διαδώστε αυτό το άρθρο