Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σε εφεδρεία 20.000 μέσα στο Φθινόπωρο

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Οι “εξηντάρηδες” και όσοι δεν έχουν πτυχίο στο “στόχαστρο”
– “Πογκρόμ” στους ΟΤΑ πάνω από 15.000 στην εφεδρεία
– 10% των υπαλλήλων από ΔΕΚΟ και οργανισμούς του Δημοσίου
– Στόχος να φτάσουν τις 100.000 οι “έφεδροι” μέσα στο 2012-2013

Οι λεπτομέρειες αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια. Η τρόικα απαίτησε τους διπλάσιους απ’ όσους υπολόγισε η κυβέρνηση και έθεσε και το χρονικό όριο.

Με την επιστροφή των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα θα ανακοινωθεί ο νέος (διπλάσιος) αριθμός υπαλλήλων του δημόσιου τομέα που θα μπει σε εφεδρεία και το καθεστώς αυτό θα ξεκινήσει άμεσα. Μέσα στο Φθινόπωρο, το πολύ μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Σε αριθμούς οι 20.000 που “πάνε” προς εφεδρεία προκύπτουν ως εξής:

Άμεσα από τους φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται (όπως ΕΡΤ, ΚΕΔ,ΙΓΜΕ, Ιδρυμα Νεότητας,ΟΣΚ,ΕΤΑ,ΟΔΔΥ,Θέμις ΕΟΜΜΕΧ κλπ) σε ένα ποσοστό 10% δηλαδή 700 άτομα θα βγουν σε εργασιακή εφεδρεία.

Θα ακολουθήσουν τουλάχιστον 3.500 από ΔΕΚΟ και αμέσως μετά υπάλληλοι που αυτή τη στιγμή υπηρετούν σε νοσοκομεία, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη δεξαμενή “εφέδρων”, σε πρώτη φάση, και από κει θα προκύψουν 15.800 άτομα.

Δεν θα μείνουν όμως εδώ τα σχέδια. Η εργασιακή εφεδρεία θα επεκταθεί παντού ακόμη και σε περιπτώσεις όπως δασκάλων και καθηγητών που υπηρετούν σε άλλες θέσεις του Δημοσίου (εκτός σχολείων) ή ακόμη και γιατροί. Ο στόχος είναι οι 100.000 “έφεδροι” μέσα στα επόμενα χρόνια.

Πρώτοι στη λίστα με τους υποψηφίους για εργασιακή εφεδρεία είναι οι υπάλληλοι άνω των 57 ετών (ή και μεγαλύτεροι) άτομα δηλαδή που είναι κοντά στη σύνταξη και θα είναι “πιο εύκολο” να ζητήσουν να αποχωρήσουν οικειοθελώς.

Θα ακολουθήσουν οι υπάλληλοι που δεν έχουν πτυχίο ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι απόφοιτοι πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δηλαδή, καθώς όλα δείχνουν ότι θα “χάσουν” έναντι άλλων λόγω των λεγόμενων “τυπικών προσόντων”.

Και σε αυτή την περίπτωση το διαβόητο πιστόλι το κρατάει άλλος και το έχει τοποθετήσει στον κρόταφο της ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο μένει το ερώτημα της στάσης που θα κρατήσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έναντι όλων αυτών.

"Όχι στην εργασιακή εφεδρεία" λένε με επιστολή τους στον Ε. Βενιζέλο 9 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟ NEWSIT ΟΙ “ΑΝΤΑΡΤΕΣ” ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μιλάει για μονόδρομο και δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει, ενώ δεν λείπουν και οι σκληρές δηλώσεις εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, όπως αυτές του Α. Λοβέρδου, που έκανε λόγο για 1 εκατομμύριο δημόσιους υπάλληλους που ταλαιπωρούν 10 εκατομμύρια Έλληνες

Αντιδράσεις τόσο από την ΑΔΕΔΥ, όσο και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι δηλώσεις Λοβέρδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Διαβάστε επίσης:
Όχι στην εφεδρεία λένε με επιστολή – βόμβα σε Βενιζέλο 9 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ! Tι λένε οι “αντάρτες” στο Νewsit

“Βάλτε σε εφεδρεία τουλάχιστον 50.000!”, είπε η τρόϊκα στο Βενιζέλο

Επιμένει στις δηλώσεις εναντίον των Δημοσίων Υπαλλήλων ο Α. Λοβέρδος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε