Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σε μαζικές απολύσεις προχωρά η βρετανική BAE Systems

Για την ακρίβεια οι υπό κατάργηση θέσεις είναι 1.397, από τις οποίες οι 1.307 σχετίζονται με ακυρωμένα συμβόλαια με το υπουργείο της Άμυνας.

Ο πρώτος όμιλος για τους εξοπλισμούς, παγκοσμίως, ο “BAE Systems” (Βρετανία) ανακοίνωσε, σήμερα, ότι θα καταργήσει στο εσωτερικό της Βρετανίας περίπου 1.400 θέσεις εργασίας, λίγο αφότου η κυβέρνηση τον ενημέρωσε ότι ακυρώνονται, τελικά, μερικά συμβόλαια μαζί του στο πλαίσιο γενικότερων περικοπών δημοσίων δαπανών.

Για την ακρίβεια οι υπό κατάργηση θέσεις είναι 1.397, από τις οποίες οι 1.307 σχετίζονται με ακυρωμένα συμβόλαια με το υπουργείο της Άμυνας, ενώ άλλες 90 συνδέονται με δραστηριότητα του ομίλου στη Σαουδική Αραβία.

Επί μία τετραετία, οι πληρωμές από το ανωτέρω υπουργείο θα είναι μειωμένες σε ποσοστό 8%, σε σύγκριση με πέρυσι, με πολλά επιχειρηματικά προγράμματα του τομέα απλά να καταργούνται. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 59 δισ.δολαρίων, δηλαδή 37 δισ.λιρών.

Ο όμιλος–απασχολεί σε παγκόσμιο επίπεδο 107 χιλιάδες ανθρώπους–διευκρίνισε σήμερα ότι “πήρε τον απαραίτητο χρόνο, για να λάβει την εν λόγω απόφασή του”, επίσης ότι οι θέσεις εργασίας συνδέονταν με τα μαχητικά αεροσκάφη ‘Χάριερ’ και “Νίμροντ’–αναγνωριστικό το τελευταίο. Τα συνδικάτα του χώρου μίλησαν για “τραγωδία, μάλιστα στην κλίμακα της Βρετανίας”.

Έξι μονάδες παραγωγής και εγκαταστάσεις του σε δύο βάσεις της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας έχει ο όμιλος. Οι απολύσεις αφορούν όλες τις μονάδες του, όμως η μονάδα στο Ουόρτον της κομητείας του Λανκασάϊρ στη βορειοδυτική Αγγλία θα πληγεί δεινότερα (668 απολύσεις). Έπονται κατά τη σειρά των “απωλειών” το Φάρνμπορο στην κομητεία του Χαμσάϊρ με 214 απολύσεις και τοΣέϊμλέσμπουρι επίσης στην Λανκασάϊρ με 119 απολύσεις…

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε