Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Σε νευρική κρίση η κυβέρνηση μετά το μπαράζ διαφωνιών

Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την ώρα που η ελληνική οικονομία δίνει σκληρή μάχη για την επιβίωσή της, υπουργοί “καρφώνουν” υπουργούς και σε όλα αυτά προστέθηκε και το “άδειασμα” του νέου Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας στο νομοσχέδιο της Λούκας Κατσέλη.

Την αντίθεση του στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης με το οποίο ρυθμίζονται οφειλές επαγγελματιών και επιχειρήσεων προς τα πιστωτικά ιδρύματα εξέφρασε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Τραπεζών, ο οποίος επελέγη από την Κυβέρνηση για τη θέση του Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας.

 

«Οι ρυθμίσεις αυτές προάγουν την κουλτούρα ότι δεν επιβραβεύεται η συνέπεια και την υγιή φορολογική συνείδηση» δήλωσε ο Βασίλης Ράπανος απευθυνόμενος στην παριστάμενη υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.
 
Μάλιστα, ο κ. Ράπανος εκτίμησε ότι «η ρύθμιση χιλιάδων χρεών θα δημιουργήσει πίεση στη ρευστότητα των τραπεζών» Με άλλα λόγια προβλέπει ότι οι τράπεζες θα κλείσουν την στρόφιγγα του δανεισμού…!

Η διαφωνία αυτή στο νομοσχέδιο της Λούκας Κατσέλη για τους δανειολήπτες έρχεται μετά την σφοδρότατη αντίθεση των υπουργών Λοβέρδου και Διαμαντοπούλου για το πρόγραμμα εθελουσίας στον ΟΛΠ, οι οποίοι προειδοποίησαν την υπουργό ότι το κόστος δεν μπορεί να το σηκώσει ο δημόσιος τομέας. Δείτε τη σχετική είδηση.

 
Οι διαφωνίες στην κυβέρνηση όμως δείχνουν να μην έχουν τέλος, καθώς στελέχη της διαφώνησαν και με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι οι μειώσεις μισθών θα ξεκινήσουν από τους υπουργούς πρώτα και τους βουλευτές.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε