Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σε πλήρη εξέλιξη ο γάμος Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank

Σε πλήρη εξέλιξη ο γάμος Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.02.2013 | 17:33
Πρώτη δημοσίευση: 15.02.2013 | 17:33

Η Εθνική Τράπεζα με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις, οι οποίες είχαν τεθεί ως αιρέσεις της Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των κοινών μετοχών της Eurobank, πληρώθηκαν.

Συγκεκριμένα, ελήφθησαν οι αναλυτικώς αναφερόμενες στο οικείο Πληροφοριακό Δελτίο εγκρίσεις της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, της Τράπεζας της Ελλάδος (τόσο από τη Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος όσο και από τη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικών Ασφαλίσεων), του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι σήμερα ολοκληρώνεται η προθεσμία που είχε δοθεί στους μετόχους της Eurobank προκειμένου να αποδεχθούν τη δημόσια πρόταση της Εθνικής Τράπεζας για ανταλλαγή 100 μετοχών της Eurobank με 58 μετοχές της Εθνικής.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, η αποδοχή της πρότασης θα πρέπει να γίνει μέχρι σήμερα, ενώ η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Εθνικής που θα προκύψουν από τη διαδικασία θα αρχίσει από τις 27 Φεβρουαρίου.

Oι βασικοί μέτοχοι του ομίλου Λάτση, που ελέγχουν περίπου το 44% της Eurobank έχουν ήδη αποδεχθεί την πρόταση της Εθνικής οπότε η συμφωνία συγχώνευσης θεωρείται δεδομένη, από τους τραπεζικούς αναλυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρχισε η δημόσια προσφορά της Εθνικής για την απόκτηση της Eurobank


Eurobank: Σημαντική πρόοδος των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας από τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με μελέτη

Στην τελική ευθεία για την συγχώνευση Εθνικής - Eurobank


   Διαδώστε αυτό το άρθρο