Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 18 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σε στενό κλοιό η ελληνική οικονομία

Σε στενό κλοιό η ελληνική οικονομία
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.02.2010 | 16:59
Πρώτη δημοσίευση: 17.02.2010 | 16:59

Έγινε σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πανέτοιμη να επέμβει εάν παραστεί ανάγκη.

Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρουσιάσει, εφόσον χρειαστεί, ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αρωγής της ΕΕ προς την Ελλάδα, με συντονισμένη και αποφασιστική δράση, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου 'Ολι Ρεν.

Η απόφαση ελήφθη στην τακτική εβδομαδιαία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες κι όπου το ζήτημα της Ελλάδας ήταν από τα βασικά θέματα συζήτησης.

Αναφερόμενος ειδικότερα σ' αυτήν την απόφαση, ο ίδιος εκπρόσωπος σημείωσε πως,αν κριθεί αναγκαίο, η Επιτροπή έχει τα εργαλεία και τους μηχανισμούς για τη διασφάλιση της σταθερότητας της Ευρωζώνης, υπενθυμίζοντας, πάντως, ότι, όπως επισημαίνεται και στην πρόσφατη δήλωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική στήριξη. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ο. Ρεν, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής αποφασίστηκε ακόμη ότι η Επιτροπή θα παρακολουθεί ενδελεχώς την εφαρμογή των μέτρων,που έχει λάβει η Ελλάδα και την επίπτωσή τους στον προϋπολογισμό, μέτρα τα οποία έχουν ως στόχο τη μείωση του ελλείμματος κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες το 2010. 

Παράλληλα,σημείωσε ότι οι κοινοτικοί επίτροποι επιβεβαίωσαν ότι αυτό που προέχει είναι ο σεβασμός των κανόνων, που αφορούν το Σύμφωνο Σταθερότητας και τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος. 

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν εκτιμήσεις της Επιτροπής για τις επιπτώσεις των μέτρων που έχει λάβει η Ελλάδα στα δημοσιονομικά της μεγέθη, αρκέστηκε να πει ότι στις 25 Φεβρουαρίου, όταν θα ανακοινωθούν οι ενδιάμεσες προβλέψεις για τις μεγάλες οικονομίες της ΕΕ, θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες και για την Ελλάδα. 

Τέλος, υπενθύμισε ότι στις 19 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία, που έχει δοθεί στην Ελλάδα για να προσκομίσει η χώρα μας πληροφορίες στην Επιτροπή, σχετικά με τη χρήση κάποιας μορφής συμβάσεων με διεθνείς τράπεζες για το δανεισμό της και με βασικό ζητούμενο να εξακριβωθεί ότι αυτά τα εργαλεία ήταν συμβατά με την κοινοτική νομοθεσία.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Η αεροσυνοδός – σύμβολο ένα χρόνο μετά [pics, vids] Βρυξέλλες: Η αεροσυνοδός – σύμβολο ένα χρόνο μετά [pics, vids]
  2. Διαπραγματεύσεις... στην κόψη! Και ο Σταθάκης στις Βρυξέλλες για τα ενεργειακά Διαπραγματεύσεις... στην κόψη! Και ο Σταθάκης στις Βρυξέλλες για τα ενεργειακά
  3. Στα όριά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά το Eurogroup! Στα όριά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά το Eurogroup!
  4. Δραγασάκης για Eurogroup: «Μα τελειώνουμε, να ξεκαθαρίζουμε»! Δραγασάκης για Eurogroup: «Μα τελειώνουμε, να ξεκαθαρίζουμε»!
  5. Αξιολόγηση: Συμφωνία... το Μάιο! Τί σημαίνει η  μετακόμιση  από το Χίλτον στις Βρυξέλλες Αξιολόγηση: Συμφωνία... το Μάιο! Τί σημαίνει η "μετακόμιση" από το Χίλτον στις Βρυξέλλες
  6. Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο... χθες! Η ανακοίνωση του Eurogroup Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο... χθες! Η ανακοίνωση του Eurogroup
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook