Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 10 Αθήνα Αναλυτικά

Σε στενό κλοιό η ελληνική οικονομία

Σε στενό κλοιό η ελληνική οικονομία
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.02.2010 | 16:59
Πρώτη δημοσίευση: 17.02.2010 | 16:59

Έγινε σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πανέτοιμη να επέμβει εάν παραστεί ανάγκη.

Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρουσιάσει, εφόσον χρειαστεί, ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αρωγής της ΕΕ προς την Ελλάδα, με συντονισμένη και αποφασιστική δράση, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου 'Ολι Ρεν.

Η απόφαση ελήφθη στην τακτική εβδομαδιαία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες κι όπου το ζήτημα της Ελλάδας ήταν από τα βασικά θέματα συζήτησης.

Αναφερόμενος ειδικότερα σ' αυτήν την απόφαση, ο ίδιος εκπρόσωπος σημείωσε πως,αν κριθεί αναγκαίο, η Επιτροπή έχει τα εργαλεία και τους μηχανισμούς για τη διασφάλιση της σταθερότητας της Ευρωζώνης, υπενθυμίζοντας, πάντως, ότι, όπως επισημαίνεται και στην πρόσφατη δήλωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική στήριξη. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ο. Ρεν, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής αποφασίστηκε ακόμη ότι η Επιτροπή θα παρακολουθεί ενδελεχώς την εφαρμογή των μέτρων,που έχει λάβει η Ελλάδα και την επίπτωσή τους στον προϋπολογισμό, μέτρα τα οποία έχουν ως στόχο τη μείωση του ελλείμματος κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες το 2010. 

Παράλληλα,σημείωσε ότι οι κοινοτικοί επίτροποι επιβεβαίωσαν ότι αυτό που προέχει είναι ο σεβασμός των κανόνων, που αφορούν το Σύμφωνο Σταθερότητας και τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος. 

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν εκτιμήσεις της Επιτροπής για τις επιπτώσεις των μέτρων που έχει λάβει η Ελλάδα στα δημοσιονομικά της μεγέθη, αρκέστηκε να πει ότι στις 25 Φεβρουαρίου, όταν θα ανακοινωθούν οι ενδιάμεσες προβλέψεις για τις μεγάλες οικονομίες της ΕΕ, θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες και για την Ελλάδα. 

Τέλος, υπενθύμισε ότι στις 19 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία, που έχει δοθεί στην Ελλάδα για να προσκομίσει η χώρα μας πληροφορίες στην Επιτροπή, σχετικά με τη χρήση κάποιας μορφής συμβάσεων με διεθνείς τράπεζες για το δανεισμό της και με βασικό ζητούμενο να εξακριβωθεί ότι αυτά τα εργαλεία ήταν συμβατά με την κοινοτική νομοθεσία.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook