Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σε τροχιά δημιουργίας ο πρώτος ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης

Σε τροχιά δημιουργίας ο πρώτος ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.04.2012 | 22:15
Πρώτη δημοσίευση: 27.04.2012 | 21:56

Ο πρώτος ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης είναι πλέον σε τροχιά δημιουργίας, εκτιμά σήμερα στην ιστοσελίδα του ο γερμανικός οίκος επιχειρηματικών συμβουλών για επενδύσεις, Roland Berger, ο οποίος βεβαιώνει επίσης ότι "η χρηματοδότηση του οίκου αξιολόγησης είναι πλέον εξασφαλισμένη".

"Μετά από εντατικές διαβουλεύσεις, με χρηματο-πιστωτικές ευρωπαϊκές εταιρείες, απορρέει μία επαρκής δέσμευση υπερ ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης. Ο κ. Μάρκους Κραλλ, σημαίνων στέλεχος του οίκου μας, θα είναι ο ιδρυτής του νέου οίκου αξιολόγησης".
Μάρκους ΚάρλΜάρκους Κάρλ

Συγκεκριμένα ποσά χρηματοδότησης δεν διευκρινίζονται στο ανακοινωθέν αυτό, την ώρα που εκτιμάται εγκύρως στο Βερολίνο ότι, αν δεν συγκεντρωθούν τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ, η λειτουργία του είναι "προβληματική".

'Ομως, κανένας εκπρόσωπος του Ρόλαντ Μπέργκερ δεν ήταν διαθέσιμος σήμερα να σχολιάσει αυτήν την πληροφορία στην ιστοσελίδα του.

Την 17η Απριλίου, είχε αναφερθεί ότι ο Ρόλαντ Μπέργκερ "δεν είχε εξεύρει ποσά ικανά να επιτρέψουν τη λειτουργία του πρώτου οίκου αξιολόγησης της Ευρώπης".

Τη "λύπη του", γι αυτό το γεγονός, είχε τότε εκφράσει στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, καθώς και για την "έλλειψη ανταγωνισμού με τους αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης". Είχε μάλιστα επιμείνει ότι ο οίκος αξιολόγησης της Ευρώπης "πρέπει να χρηματοδοτηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια" καθώς "τυχόν κρατική συμμετοχή θα έπληττε, καίρια, την αξιοπιστία" αυτού του πρώτου οίκου αξιολόγησης της Ευρώπης.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο