Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Σε τροχιά σταθεροποίησης το ευρώ

Σε τροχιά σταθεροποίησης το ευρώ

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2936 δολάρια από το επίπεδο των 1,2897 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2930 δολάρια.

Αβέβαιο παραμένει το σκηνικό στην ευρωζώνη, καθώς ο Ισπανός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματος του, ότι δεν προτίθεται να υποβάλλει μέσα στο Σαββατοκύριακο αίτημα για την υπαγωγή της χώρας του στον μηχανισμό βοήθειας. Ταυτόχρονα διατηρείται ο αρνητικός απόηχος από τα αρνητικά στοιχεία για την ανεργία στην ευρωζώνη και την υποχώρηση του δείκτη λιανικών πωλήσεων.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφηκε σήμερα μία συναλλαγή ύψους 1 εκατ. ευρώ η οποία αφορούσε σε μία εντολή πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 19,32%, από 19,35% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,46%, να περιοριστεί στο 17,86% από 17,89% που ήταν χθες.

Ωστόσο, μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές του Λονδίνου ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νικ. Καραμούζης ανέφερε ότι, ο τζίρος στη δευτερογενή αγορά ομολόγων του δημοσίου έχει αυξηθεί σημαντικά από 20- 30 εκατ. ευρώ ημερησίως, σε 300- 350 εκατ. ευρώ τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ οι τις τιμές των ελληνικών ομολόγων έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από τα χαμηλά τους επίπεδα.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,68%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,56%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,43%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,22%, ενώ στον μήνα διατηρήθηκε στο 0,11%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε