Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Σφοδρή σύγκρουση Κατσέλη – Παπακωνσταντίνου στη Βουλή

Σφοδρή σύγκρουση Κατσέλη – Παπακωνσταντίνου στη Βουλή

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στη Βουλή μεταξύ υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη ρύθμιση για τα φάρμακα.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και οι βουλευτές κ.κ. Κουσελάς και Παπαχρήστος ζητούσαν από την υπουργό Οικονομικών, Λούκα Κατσέλη να αποσύρει μια διάταξη του νομοσχεδίου για τα φάρμακα, γιατί διαφωνούσαν με την διάταξη αυτή, αλλά εκείνη όπως όλα έδειχναν είχε “στηλώσει τα πόδια”. 

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, η τιμή του εκάστοτε φαρμάκου θα διαμορφώνεται με βάση των μέσο όρο των 3 χαμηλότερων τιμών της Ευρωζώνης, κάτι που θεωρείται ότι θα επιβαρύνει τις τιμές περισσότερο από αυτό που ισχύει σήμερα. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η διάταξη αυτή θα προκαλούσε ανατιμήσεις στις τιμές των φαρμάκων, κάτι στο οποίο αντιδρούσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και οι λοιποί βουλευτές, ενώ από την πλευρά της η κα Κατσέλη αντέτεινε πως αυτή η ρύθμιση μπορεί να προκαλεί ανατιμήσεις φαρμάκων, αλλά θα απαλάξει τα ασφαλιστικά ταμεία από 2,7 εκατομμύρια ευρώ ζημιά την ημέρα.

Οι φωνές μεταξύ των δύο υπουργών, αλλά και των βουλευτών ακουγόντουσαν σε ολόκληρο το κτίριο και δεν έλειψαν και οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί. Μάλιστα, ήταν τέτοιες οι φωνές που η Βάσω Παπανδρέου που βρισκόταν στην αίθουσα της Ολομέλειας τους άκουσε και έστειλε κλητήρα προκειμένου να τους πει να χαμηλώσουν τους τόνους γιατί ακούγονται. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής στόλισε με διάφορα κοσμητικά επίθετα τον εισηγητή της σχετικής ρύθμισης, βουλευτή Σερρών Στάθη Κουτμερίδη.

Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη μέσα σε αυτό το κλίμα τρομερής έντασης, αναγκάστηκε να πάρει πίσω το άρθρο 18 του νομοσχέδιου, δεσμευόμενη όμως ότι θα το φέρει ξανά την επόμενη εβδομάδα. 

Εξαιρετικά επικριτική ήταν η Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Βάσω Παπανδρέου, η οποία απείλησε δύο φορές ότι δεν θα δώσει θετική ψήφο. «Πάντως δεν φταίνε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αν επί τόσους μήνες η Κυβέρνηση δεν έλυσε το πρόβλημα με συνέπεια να χάνουμε 2,7 εκατ. ημερησίως» είπε χαρακτηριστικά. 

Στο ίδιο μήκος κλίματος ήταν και ο Χρήστος Αηδόνης… «Να αποσυρθεί η διάταξη για τα φάρμακα και μη μας λέτε εδώ ότι υποστηρίζουμε τις φαρμακοβιομηχανίες. Στηρίζει ο κόσμος τα μέτρα αλλά θέλει και Δικαιοσύνη και θα τη δει όταν υπάρξουν συγκρούσεις» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

«Αυτή τη στιγμή αυτό είναι εθνικό ζήτημα. Δεν είναι ούτε προσωπικό, ούτε κυβερνητικό. Τη στιγμή που τα ασφαλιστικά ταμεία αιμορραγούν πρέπει να το κάνουμε» απάντησε η κ. Κατσέλη. «Δεν έχω πρόβλημα να το αποσύρω και να το φέρω ξανά την επόμενη εβδομάδα αλλά σας επαναλαμβάνω ότι καθημερινά τα ταμεία χάνουν 2,7 εκατ. ευρώ» αναγκάστηκε να δηλώσει στο τέλος.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε