Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σφυροκόπημα της κυβέρνησης για την προσφυγή από την αντιπολίτευση

Σφυροκόπημα της κυβέρνησης για την προσφυγή από την αντιπολίτευση

‘Αμεση ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην απόφαση της κυβέρνησης να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης.

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς λέγοντας οτι όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα βγάλει την χώρα από τον ασφυκτικό κλοιό του ΔΝΤ.

«Συνέβη τελικά εκείνο που δεν έπρεπε:  Αιφνιδιασμένος και χωρίς κανένα σχέδιο για το αύριο, ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να μεταθέσει σε άλλους τις δικές του ευθύνες και δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στο προσωπικό του “κατόρθωμα”, που λέγεται οικονομική εξάρτηση του τόπου μας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:  

“Όμως, ας γνωρίζει ο Ελληνικός λαός, ότι, όπως έγκαιρα προτείναμε άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής για την κρίση, έτσι και τώρα, θα προωθήσουμε λύσεις και πολιτικές που θα βγάλουν μιαν ώρα αρχύτερα την Ελλάδα από τον ασφυκτικό έλεγχο του Δ.Ν.Τ.”.

Πεταλωτής: Μνημείο θράσους και πολιτικής αμνησίας

Η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε την άμεση και σε υψηλούς τόνους απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή.

«Η σημερινή δήλωση του αρχηγού της ΝΔ, αποτελεί μνημείο θράσους, εμπαιγμού των πολιτών και πολιτικής αμνησίας. Ο κ. Σαμαράς μίλησε σαν να μην υπήρξε υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ που οδήγησαν τη χώρα στο χάος μέσα σε πέντε χρόνια.

Οι Έλληνες θυμούνται καλά ότι η ΝΔ, ως κυβέρνηση, εξέθρεψε το κράτος της σπατάλης, της διαφθοράς, της αδιαφάνειας, των σκανδάλων, των αθρόων, πελατειακών προσλήψεων. Κατέστησε τη χώρα διεθνώς αναξιόπιστη και ανυπόληπτη.

Στα δύσκολα δε, την εγκατέλειψε στην τύχη της. Άφησε όμως ¨προίκα¨ στον ελληνικό λαό ένα έλλειμμα 13,6%. Τα χθεσινά στοιχεία της Eurostat επιβεβαίωσαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα προεκλογικά ψεύδη της αλλά και την κατάφωρη εξαπάτηση του ελληνικού λαού.

Η ομολογία της αποτυχίας εκφράστηκε με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, όταν ο εκπρόσωπός του κόμματός του δήλωσε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «παρέλαβε από την ΝΔ κρίση ελλείμματος και κρίση χρέους».

Όσο αφορά τις προτάσεις της ΝΔ για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ακόμα τις περιμένουμε αφού μέχρι τώρα, πέρα από ευχολόγια, δεν προσθέτουν τίποτα συγκεκριμένο.

Έστω και τώρα, η ΝΔ πρέπει να αντιληφτεί και παραδεχτεί το μέγεθος της ευθύνης της για τον τόπο, όχι μόνο για το παρελθόν αλλά κυρίως για το μέλλον».

ΚΚΕ: Θέλουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας

Η απόφαση της κυβέρνησης να προσφύγει στο μηχανισμό δανειοδότησης ΕΕ-ΔΝΤ αποτελεί επιλογή συμμαχίας με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας, για να έχει η κυβέρνηση ισχυρά στηρίγματα, προκειμένου να επιβάλει και νέα άγρια μέτρα σε βάρος του λαού. Ήταν εδώ και καιρό προσχεδιασμένη, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
   
Καρατζαφέρης: Να αποφύγουμε τις εξαλλότητες

“Πικρό δώρο” την ημέρα της ονομαστικής εορτής του πρωθυπουργού και “ήττα” της χώρας μας, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης την ανακοίνωση του Γιώργου Α. Παπανδρέου για την προσφυγή της Ελλάδος στο μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας. 
Ο κ. Καρατζαφέρης συνέστησε αυτοσυγκράτηση και αποφυγή εξαλοτήτων όπως είπε, ενώ αναρωτήθηκε γιατί έκανε αυτή την ανακοίνωση ο κ. Παπανδρέου από το Καστελόριζο. 

Τσίπρας: Μας έφεραν στον χείλος του γκρεμού

” H κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, αφού έξι μήνες τώρα έκαναν ακριβώς ό,τι δεν έπρεπε να κάνουν και μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού, με τη σημερινή τους απόφαση μας σπρώχνουν στην άβυσσο του ΔΝΤ”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ζήτησε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την άμεση έξοδο από τον μηχανισμό του ΔΝΤ.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε