Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σίγουρο το "μαχαίρι" στις Ένοπλες Δυνάμεις

Σίγουρο το `μαχαίρι` στις Ένοπλες Δυνάμεις
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.02.2010 | 16:52
Πρώτη δημοσίευση: 09.02.2010 | 16:52

Αποκλείουν το 65ο έτος για συνταξιοδότηση, αλλά το 57ο ή το 58ο είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο

Παρά τις διαβεβαιώσεις Λοβέρδου, ότι οι ρυθμίσεις που ανακοίνωσε για το ασφαλιστικό δεν επηρεάζουν τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων,φαίνεται ότι στο Πεντάγωνο, επεξεργάζονται διαφορετικό πακέτο μέτρων  το οποίο θα αγγίξει για τα καλά τους αξιωματικούς. 

Η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου προβληματίζεται έντονα για το κύμα παραιτήσεων που μέρα με τη μέρα φουντώνει και προσπαθεί να βρει από τη μία τρόπους για να βάλει φραγμό στη φυγή των ένστολων και από την άλλη να δώσει κάποια κίνητρα για παραμονή των αξιωματικών. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης σε δηλώσεις του άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα λέγοντας ότι "δεν μπορώ να προλάβω τις αποφάσεις ,μελετούμε όλους τους δυνατούς τρόπους με δίκαιο τρόπο".

Από τις δηλώσεις αυτές προκύπτει ότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και απομένει η ανακοίνωσή τους. Μέχρι σήμερα οι στρατιωτικοί μπορούν να υποβάλλουν παραίτηση με 25 χρόνια υπηρεσίας και να αποχωρούν λαμβάνοντας εφάπαξ και σύνταξη. Το καθεστώς αυτό έχει τινάξει στον αέρα τα ταμεία τους και το τελειωτικό χτύπημα θα έρθει αν οι μαζικές παραιτήσεις συνεχιστούν να αυξάνουν ,φθάνοντας ακόμη και τις 5000 ,σύμφωνα με εκτιμήσεις από το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με τον κ.Μπεγλίτη οι ανακοινώσεις της ηγεσίας του Πενταγώνου,μπορεί να γίνουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας,ώστε να προληφθεί έκρηξη παραιτήσεων . Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Άμυνας, "δεν πρόκειται να φθάσουμε στο σημείο οι στρατιωτικοί να παίρνουν σύνταξη στα 65",αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες ότι το όριο αυτό μπορεί να τοποθετηθεί στα 57 ή 58 χρόνια,που για τους στρατιωτικούς οι οποίοι αποχωρούν ακόμη και στα 45 χρόνια τους σε κάποιες περιπτώσεις,είναι μία σημαντική αύξηση.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο