Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σίγουρος για την επιτυχία της επαναγοράς ο Γιούνκερ… δήλωσε ότι παραιτείται

Σίγουρος για την επιτυχία της επαναγοράς ο Γιούνκερ… δήλωσε ότι παραιτείται

Πέρα από τα ελληνικά ζητήματα ο κ. Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί και κάλεσε τους υπουργούς Οικονομικών να βρουν τον αντικαταστάτη του!

Τη βεβαιότητα ότι το πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών.

Ο Ζ. Γιούνκερ ανέφερε ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε το Eurogroup για τις λεπτομέρειες υλοποίησης του προγράμματος επαναγοράς, το οποίο ξεκίνησε σήμερα. Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει δηλώσεις για τη διαδικασία επαναγοράς, όσο αυτή βρίσκεται εν εξελίξει. Τη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων απέφυγε να σχολιάσει και ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν.

Ερωτηθείς, αν εκτιμά ότι το πρόγραμμα επαναγοράς θα πετύχει και κατά συνέπεια στις 13 Δεκεμβρίου το Eurogroup θα είναι σε θέση να δώσει την οριστική έγκριση για την εκταμίευση της δόσης μαμούθ προς την Ελλάδα, ο Z.Κ. Γιούνκερ, απάντησε μονολεκτικά «Ναι».

Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν κάλεσε τις Κυπριακές αρχές και την Τρόικα να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις για το Μνημόνιο Συνεργασίας, προκειμένου να συμφωνηθεί το πακέτο βοήθειας εν ευθέτω χρόνω.

Τέλος, ο Ζ. K. Γιούνκερ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την προεδρία του Eurogroup περί το τέλος του έτους με αρχές του επόμενου και κάλεσε τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να αποφασίσουν ποιός εξ’ αυτών θα είναι ο διάδοχός του.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε