Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σημαντική άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου

Σημαντική άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου

Η άνοδος του ευρωπαϊκού νομίσματος συνδέεται με την πρόοδο που σημειώνεται στη διαδικασία έγκρισης από τα Εθνικά Κοινοβούλια της επέκτασης του ρόλου του EFSF

Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,3631 δολάρια. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3627 δολάρια από το επίπεδο των 1,3596 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο στη διάρκεια της ημέρας το ευρώ ανατιμήθηκε σημαντικά έως και κατά 0,8%, αγγίζοντας τα 1,3690 δολ. Η άνοδος του ευρωπαϊκού νομίσματος συνδέεται με την πρόοδο που σημειώνεται στη διαδικασία έγκρισης από τα Εθνικά Κοινοβούλια της επέκτασης του ρόλου του EFSF. Ιδιαίτερα σημαντική αξιολογήθηκε από τις αγορές η υπερψήφισή του από το Φιλανδικό Κοινοβούλιο.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο (ΗΔΑΤ) δεν υπήρξαν και σήμερα συναλλαγές.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς περιορίστηκε ελαφρώς στο 15,96% από 16,16% χθες με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου αναφοράς να διατηρείται στο 17,93% έναντι 1,97% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,06% από 2,05% , στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 1,89% στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 1,73% στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,53% ενώ ο μήνας παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,34%.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε