Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σημαντική ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Σημαντική ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2355 δολάρια από το επίπεδο των 1,2164 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2245 δολάρια.

Αρνητικά επηρέασε το δολάριο η πορεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο. Η αύξηση της απασχόλησης ήταν κατώτερη των προσδοκιών με αποτέλεσμα η ανεργία να εκτιναχθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών. Η εξέλιξη αυτή ενίσχυσε τις αμφιβολίες για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, καθιστώντας έτσι ακόμη πιο πιθανό το σενάριο για την έναρξη ενός νέου κύκλου ποσοτικής χαλάρωσης από την Κεντρική Τράπεζα. Άλλωστε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στις αρχές του μήνα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παράσχει πρόσθετη βοήθεια αν οι συνθήκες το απαιτήσουν. Από την άλλη πλευρά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει τρόπους προκειμένου να προχωρήσει σε αγορές ομολόγων.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος δεν καταγράφηκαν ούτε σήμερα συναλλαγές . Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε στο 26,26% από 26,18% που ήταν χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,27% να διαμορφωθεί στο 24,85% από 24,91% που ήταν χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,93% από 0,92% χθες , στη διάρκεια των 9 μηνών παραμένει στο 0,79%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,65%, στο τρίμηνο διατηρήθηκε στο 0,37%, ενώ στο μήνα υποχώρησε οριακά στο 0,13% από το 0,14% που κυμαίνονταν χθες.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε