Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Σήμερα η έκθεση των τροικανών – Αστοχίες, αναποτελεσματικότητα και αυστηρές συστάσεις

Μια καλή κουβέντα δεν θα υπάρχει ως φαίνεται στην έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία μετά και την πέμπτη αποστολή επενεξέτασης στην χώρα μας.

H ανακοίνωση, θα εκδοθεί σήμερα, και σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναφέρεται μεν ότι η αποστολή κατέληξε σε συμφωνία σε επίπεδο κλιμακίου εκπροσώπων επί μιας δέσμης οικονομικών και χρηματοπιστωτικών πολιτικών που απαιτούνται για να επιτευχθούν οι στόχοι.

Δηλαδή στα πολύ σκληρά μέτρα που έρχονται για τα επόμενα χρόνια…

Μέσα στην ανακοίνωση θα τονίζεται η δυσαρέσκεια του κλιμακίου για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του Μνημονίου και στις ανεπαρκείς προσπάθειες των τελευταίων μηνών.

Θα ζητεί αυστηρή εφαρμογή όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί αλλά δεν προχωρούν και θα δίνει έμφαση στην ανταγωνιστικότητα ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη και απασχόληση.

Θα επισημαίνει πως η ύφεση το 2011 ήταν χειρότερη από ό,τι είχε προβλεφθεί.

Οσον αφορά στο δημοσιονομικό τομέα θα αναφέρει πως απαιτείται περαιτέρω διατηρήσιμη μείωση του ελλείμματος και εκτεταμένες δημοσιονομικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε το έλλειμμα να διαμορφωθεί χαμηλότερα του 9% του ΑΕΠ, επίπεδα στα οποία εκτιμάται πως θα κλείσει το 2011.

Θα επαναλαμβάνει τέλος, οτι πρέπει άμεσα να μειωθούν οι απασχολούμενοι στον δημόσιο τομέα, να κλείσουν φορείς του δημοσίου, να μειωθούν οι φοροαπαλλαγές να αυξηθεί η φορολογία στην ακίνητη περιουσία και να παταχθεί επιτέλους η φοροδιαφυγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Αποβολή της Ελλάδας για να σωθεί η ευρωζώνη” – Όλο το σχέδιο!

“Κούρεμα 21%; Όχι, μιλάμε για πολύ περισσότερο”
 

15% μειώσεις στους μισθούς Στρατού, Σωμάτων Ασφαλείας, Δικαστικών και Ιατρών

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε