Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

“Σήμερα κάνουμε τα πάντα για να σωθεί η Ελλάδα”

Τη δήλωση αυτή έκανε η Γαλλίδα υπουργός Προϋπολογισμού Βαλερί Πεκρές που διαβεβαιώνει ότι η χώρα της δεν εξετάζει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

“Σήμερα κάνουμε τα πάντα για να σωθεί η Ελλάδα.Δεν μπαίνουμε στο σενάριο μιας χρεοκοπίας της Αθήνας ” είπε η Γαλλίδα υπουργός στα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δίκτυα RMC και BFM TV.

Αν η Ελλάδα υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε για να πάρει το νέο δάνειο των 160 δισεκατομμυρίων ευρώ, που ανακοινώθηκε στη σύνοδο κορυφής, τότε “θα σωθεί”, τόνισε η Πεκρές.

Σχεδόν ταυτόχρονα η πρώτη γαλλική τράπεζα BNP Paribas ανακοίνωσε ότι προτίθεται να εγκαταλείψει άλλο ένα μέρος των πιστώσεών της προς την Ελλάδα, αν ζητηθεί από τους ιδιώτες επενδυτές να καταβάλουν μια νέα προσπάθεια.

“Πιστεύω ότι η εφαρμογή του σχεδίου της 21ης Ιουλίου παραμένει προτεραιότητα.Άν χρειαστεί να υπάρξει μια επιπρόσθετη βοήθεια από το σύνολο των ιδιωτών επενδυτών, από την πλευρά της BNP Paribas, θα έλεγα ότι είμαστε έτοιμο”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της τράπεζας Μποντουέν Προ στον ραδιοσταθμό Radio Classique.

Διαβάστε επίσης : «Καταστροφικό» το σενάριο η Ελλάδα να κηρύξει στάση πληρωμών!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε