Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σήμερα "κληρώνει" για την Εμπορική Τράπεζα - Κατατίθενται οι προσφορές

Σήμερα `κληρώνει` για την Εμπορική Τράπεζα - Κατατίθενται οι προσφορές
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.08.2012 | 10:02
Πρώτη δημοσίευση: 08.08.2012 | 10:02

Τις προσφορές τους για την Εμπορική Τράπεζα αναμένεται να καταθέσουν μέχρι το απόγευμα σήμερα, σύμφωνα με  πληροφορίες, οι τρεις μεγάλοι ελληνικοί τραπεζικοί όμιλοι, της Εθνικής, Alpha και Eurobank.

H τελική επιλογή και αποδοχή της πρότασης θα πρέπει να έχει και την σύμφωνη γνώμη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Σημειώνεται ότι για να πωληθεί η Εμπορική Τράπεζα θα πρέπει προηγουμένως να ανακεφαλαιοποιηθεί και σύμφωνα με τη διαγνωστική μελέτη της BlackRock, θα χρειαστούν 2,5 δισ. ευρώ, κεφάλαια που θα συμβάλλει ο μητρικός όμιλος της Credit Agricole.

Στόχος της Credit Agricole, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να καταλήξουν οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει με τους μεγάλους ελληνικούς τραπεζικούς ομίλους, ώστε να επιτευχθεί στρατηγική συνεργασία, με τη μορφή συγχώνευσης, που θα αναβαθμίζει την παρουσία της Εμπορικής στην Ελλάδα. Στο νέο σχήμα, που θα προκύψει, η γαλλική Credit Agricole προτίθεται να έχει σημαντικό ποσοστό, διατηρώντας έτσι την παρουσία της στην ελληνική αγορά.

Η Εμπορική Τράπεζα με 11 δισ. ευρώ καταθέσεις, 16 δισ. χορηγήσεις και 21 δισ. ευρώ ενεργητικό όπως εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές θα δώσει σημαντική ώθηση στην τράπεζα που θα αποκτήσει το πλειοψηφικό της πακέτο. Συγκριτικό πλεονέκτημά της θεωρείται και το ευρύ δίκτυο καταστημάτων που φθάνει περίπου τα 340, κατανεμημένο σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Reuters: Η Εθνική Τράπεζα θα καταθέσει προσφορά για την Εμπορική

 

Η Alpha Bank υπέβαλλε πρόταση για την εξαγορά της Εμπορικής!

    Διαδώστε αυτό το άρθρο