Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σκάνδαλο με περιουσίες μαμούθ πολεοδόμων

Σκάνδαλο με περιουσίες μαμούθ πολεοδόμων

Πρωταγωνιστές σε μέγα σκάνδαλο ανώτερα στελέχη πολεοδομίας νησιωτικής περιοχής που πιάστηκαν στην… τσιμπίδα του νόμου λόγω πόθεν έσχες.

Όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες άνοιξαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς διευθυντή πολεοδομίας νησιωτικής περιοχής ανακάλυψαν, όπως μετέδωσε το Mega, πως είχε έξι ακίνητα, 15 τραπεζικούς λογαριασμούς με καταθέσεις άνω των 600.000 ευρώ και αλλά 370.000 ευρώ σε μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, ένα αυτοκίνητο αξίας 41.000 ευρώ και 35 στρέμματα γης, τα οποία είχαν αγοραστεί πρόσφατα σε παραλιακή θέση νησιού.

Όταν προέκυψαν τα στοιχεία αυτά, ο διευθυντής κλήθηκε από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών να δώσει εξηγήσεις, καθώς σε πέντε από τους λογαριασμούς του έμπαιναν εμβάσματα από ιδιώτες και εργολάβους.

Όπως ισχυρίστηκε, πληρώνονταν εκτός υπηρεσίες για συμβουλές σε μελέτες οικοδομικών αδειών. Δε μπόρεσε όμως να εξηγήσει τα πάντα και οι επιθεωρητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον 609.000 ευρώ είναι ακάλυπτα και προϊόντα αδιαφανών συναλλαγών. Ήδη, ασκήθηκε δίωξη από τον Εισαγγελέα, ενώ την υπόθεση ερευνά και ανακριτής.

Δεν ήταν μόνο ο διευθυντής της πολεοδομίας νησιού, στη δικαιοδοσία του οποίου βρίσκονται φημισμένα νησιά του Αιγαίου με πολλές βίλες και καταγγελίες για πολεοδομικές αυθαιρεσίες, που είχε περιουσία «μαθούθ». Το ίδιο αποκαλύφθηκε και για τον υφιστάμενό του!

Στους λογαριασμούς του οποίου βρέθηκαν 1.563.000 ευρώ και λογαριασμοί σε πέντε τράπεζες. Δε μπόρεσε να δικαιολογήσει τα χρήματα αυτά, αφού ο μισθός του δεν ξεπερνά τα 2.000 ευρώ. Του ασκήθηκε επίσης δίωξη για ψευδή δήλωση περιουσιακής κατάστασης και την υπόθεση έχει αναλάβει ανακριτής.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε