Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Σκασμός Σόιμπλε, δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς…

Σκασμός Σόιμπλε, δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς…

Έχει δίκιο ο Σόιμπλε. Είναι οικονομική ανοησία η αύξηση του ΦΠΑ. Όμως, μεγαλύτερη ανοησία είναι η δική του απαίτηση για λιτότητα, για άγρια οικονομική κακοποίηση του ελληνικού λαού από τη στιγμή που ξέρει (αν δεν ξέρει του το έχουν αποδείξει) ότι η λύση στο ελληνικό πρόβλημα δεν βρίσκεται σε φορομπηχτικές πολιτικές, σε περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά στην έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη.

Και παρότι το γνωρίζει, ο χερ Σόιμπλε επιμένει πεισματικά, θα έλεγα σαδιστικά, χωρίς φόβο να πέσω έξω, στις αδιέξοδες πολιτικές, τις οποίες επιβάλει με έναν τρόπο εκβιαστικό, αντιδημοκρατικό, καταναγκαστικό, σαν να θεωρεί την Ελλάδα προτεκτοράτο, το οποίο δεν έχει κανένα δικαίωμα να σηκώσει κεφάλι ή να έχει διαφορετική άποψη από τη δική του.
Τούτων λεχθέντων ο Σόιμπλε δεν έχει το δικαίωμα να κάνει καμία κριτική, αφού οι αποφάσεις για νέους φόρους, που λαμβάνονται είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό απόρροια των δικών του αβάστακτων και αδίστακτων πιέσεων, των δικών του εκβιασμών, σε μία χώρα που είναι παγιδευμένη ανάμεσα στην υποταγή και το Grexit, το οποίο ο ίδιος προωθεί και πατρονάρει.

Το μόνο που θα μπορούσε και θα έπρεπε να κάνει ο χερ Σόιμπλε είναι αυτοκριτική. Αλλά από έναν αλαζόνα δεν μπορεί να περιμένει κανείς αυτοκριτική, αφού πιστεύει πως έχει περίπου το αλάθητο του Πάπα.

Βεβαίως, έχει δίκιο ο Σόιμπλε όταν αναφέρεται απαξιωτικά στην ελληνική δημόσια διοίκηση και προσθέτει ότι η χώρα χρειάζεται αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.

Αν, όμως, νομίζει ότι ανακάλυψε την …πυρίτιδα μάλλον θα απογοητευτεί. Κομίζει γλαύκας εις Αθήνας με τη διαπίστωσή του και καλό θα ήταν, θα πρόσφερε και πραγματική υπηρεσία, αν αντί να βάζει το μαχαίρι στο λαιμό για περικοπές συντάξεων και επιβολή νέων σκληρών και αβάσταχτων φόρων, το έκανε ζητώντας ριζικές αλλαγές στο Δημόσιο προς την κατεύθυνση της πάταξης της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς. Οσο δεν το κάνει, δεν δικαιούται δια να ομιλεί, όπως θα έλεγε και ένας παλαίμαχος πολιτικός που δεν βρίσκεται εν ζωή. Δεν έχει το ηθικό πλεονέκτημα να δίνει μαθήματα σε έναν λαό που βασανίζεται, σηκώνει το σταυρό του μαρτυρίου και την ώρα που πιστεύει ότι τελειώνει το σισύφειο μαρτύριο, βρίσκεται ένας Σόιμπλε να ξανασπρώξει την πέτρα στη βάση του λόφου, επιβάλλοντας ένα τρίτο μνημόνιο.

Αρκετά κύριε Σόιμπλε. Το δήθεν ενδιαφέρον σας για τη χώρα και τους Ελληνες είναι υποκριτικό. Είστε ένα στυγνός υποκριτής, ένας πολιτικός που με τη συμπεριφορά σας, την πολιτική σας, και τις πράξεις σας απαξιώνεται την Ευρώπη, γκρεμίζεται συστηματικά και συνειδητά έναν από τους βασικούς πυλώνες της Ενωμένης Ευρώπης, την αλληλεγγύη, η οποία υποτίθεται θα μπορούσε να καλύψει εν μέρει τουλάχιστο, τα κενά μιας ατελούς ένωσης.

Και αντί να εργάζεστε προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της δομής της ένωσης, την υπονομεύεται καθημερινά νομίζοντας πως έτσι θα εξασφαλίσετε δια παντός, αν όχι την κυριαρχία, τουλάχιστον την ηγεμονία της Γερμανίας.

Ομως, μία τέτοια προσέγγιση της Ευρώπης, μία τέτοια επιδίωξη, αποδεικνύεται ανιστόρητη από την ίδια την ιστορία της Ευρώπης.

Εν κατακλείδι μία είναι η απάντηση στον αλαζόνα και αμετροεπή Γερμανό υπουργό. Σκασμός Σόιμπλε δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς..

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε