Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Σκεπτικισμός πάλι στο ΧΑ

Σκεπτικισμός πάλι στο ΧΑ

Το κόστος δανεισμού από τα έντοκα δεν άρεσε στους επενδυτές

Το αλμυρό επιτόκιο με το οποίο δανείστηκε το κράτος από την έκδοση των εντόκων γραμματίων αλλά και ο κίνδυνος υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τους ξένους οίκους, όπως η Moody΄ς ήταν οι δύο βασικοί παράγοντες που οδήγησαν σε ρευστοποιήσεις σήμερα στο ΧΑ με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να υποχωρήσει κατά 2,21% στις 2.015,56 μονάδες.

Ετσι, μετά το πάρτυ των τελευταίων δύο συνεδριάσεων ο σκεπτικισμός επανήλθε στο ΧΑ, κάτι που φαίνεται και από το χαμηλό τζιρο των 150 εκατ. ευρώ. Τα spreads αυξήθηκαν εκ νέου πάνω από τις 360 μονάδες βάσης. 

Οι τράπεζες πιέστηκαν περισσότερο από τους υπόλοιπους τίτλους με τη μετοχή της Εθνικής να υποχωρεί κατά 4,83%, της Alpha κατά 5,33%, της Eurobank κατά 2,94% και της Πειραιώς κατά 4,96%.

Μόνο 47 τίτλοι ενισχύθηκαν έναντι 129 που υποχώρησαν, ενώ 131 μετοχές παρέμειναν αμετάβλητες. Ξεχώρισαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ με κέρδη 1,60% , λόγω των αλλεπάλληλων τζακ ποτ στο τζόκερ αλλά και της φημολογίας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε «ρυθμίσεις» στον on line τζόγο αλλά και οι μετοχές της ΕΥΑΘ (+3,70%) και ΕΥΔΑΠ (0,70%) καθώς είναι ψηλά στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε