Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σκληρό πόκερ για την Ελλάδα – Κομισιόν: Δεν υπάρχει συμφωνία ακόμα

Σκληρό πόκερ για την Ελλάδα – Κομισιόν: Δεν υπάρχει συμφωνία ακόμα

Τέσσερις μέρες πριν έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, με βασικό θέμα και πάλι την Ελλάδα, οι δανειστές μας αποτυγχάνουν να βρουν μια λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Το σκληρό μπρα ντε φερ ανάμεσα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το Βερολίνο, για την ώρα, δεν έχει νικητή. Ούτε η Κριστίν Λαγκάρντ ούτε η Άνγκελα Μέρκελ δέχονται να κάνουν έστω κι ένα βήμα πίσω. Κι ας πληθαίνουν οι φωνές για «κούρεμα» του χρέους της Ελλάδας γιατί αλλιώς, δε βγαίνει!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις, με στόχο την εξεύρεση συνολικής λύσης για την Ελλάδα έως το Eurogroup της 20ης Νοεμβρίου, επανέλαβε ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εντατικά και εποικοδομητικά με τους εταίρους της τρόικας, καθώς και με τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, προκειμένου να διευκολυνθεί η επίτευξη συνολικής συμφωνίας για την Ελλάδα στις 20 Νοεμβρίου», αρκέστηκε να πει ΟΕ εκπρόσωπος του Επιτρόπου για την Οικονομία.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Ιταλίας εμφανίστηκαν πεπεισμένοι ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει λύση για την Ελλάδα. Ίσως τότε βγεί να τραγουδίσει και η… χοντρή κυρία, όπως είπε η Κριστίν Λαγκάρντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρέπει να τραγουδήσει η χοντρή κυρία για να κλείσει η συμφωνία για την Ελλάδα!

Την ερχόμενη εβδομάδα η συμφωνία για την Ελλάδα

«Διαγράψτε το χρέος της Ελλάδας» συμβουλεύει Γερμανός «σοφός»

Επιμένει ο Τσέχος πρόεδρος: Να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη

Υπο επιτροπεία οι τράπεζες – Οι επίτροποι θα τοποθετούνται από την τρόικα και όχι από την Βουλή!

Νέες θέσεις εργασίας! Την παραγωγή προϊόντων της στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Unilever

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε