Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Σλοβενία: Πρώτα εξηγήσεις από την Ελλάδα και μετά η 6η δόση

Σλοβενία: Πρώτα εξηγήσεις από την Ελλάδα και μετά η 6η δόση

Η Σλοβενία δεν θα συμμετάσχει στην καταβολή της έκτης δόσης της οικονομικής βοήθειας προς την χώρας αν δεν πάρει ικανοποιητικές εξηγήσεις.

Οι εξηγήσεις αυτές αφορούν τις προσπάθειές της Ελλάδας αναφορικά με την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και θα ζητηθούν στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, την επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε σήμερα ο Σλοβένος, απερχόμενος πρωθυπουργός, Μπορούτ Παχόρ.

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας έδωσε το “πράσινο φως” στον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών Φραντς Κρίζανιτς να εκφράσει επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα.

Η Σλοβενία έχει καταβάλλει μέχρι στιγμής 233 εκατ. ευρώ σε βοήθεια προς την Ελλάδα, ενώ στη σχεδιαζόμενη έκτη δόση της αναλογεί ποσό της τάξεως των 29 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον απερχόμενο πρωθυπουργό της, τα δάνεια προς την Ελλάδα είναι εγγυημένα στη βάση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και κατά συνέπεια δεν πρόκειται να διαγραφούν. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παχόρ, αυτή δεν είναι μια κακή επένδυση.

Η Σλοβενία, σημείωσε ο κ. Παχόρ, είναι μια από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) με τον μεγαλύτερο προσανατολισμό προς τις εξαγωγές γι’ αυτό και, όπως είπε, “θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να προστατεύσει το ευρώ”.

Αφού εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει υπαναχώρηση σε ό,τι αφορά την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει στενή παρακολούθηση των εξελίξεων προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα “βήματα”.

Διαβάστε επίσης: Εθνική ταπείνωση στις Κάννες – Εκείνοι μιλούσαν, εκείνος άκουγε – Όλοι οι διάλογοι

Μέρκελ: οι Έλληνες αν θέλουν ας φύγουν απ’ το ευρώ

Σαρκοζί: “Δεν παίρνετε ευρώ από την 6η δόση”

Λαγκάρντ: Θα εισηγηθώ για την 6η δόση μετά το δημοψήφισμα

Η πρώτη κίνηση Ντράγκι: Μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ κατά 0,25%

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε