Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σμάγκι: “Τα μέτρα διάσωσης να ακολουθούνται απο μεταρρυθμίσεις”

Σμάγκι: “Τα μέτρα διάσωσης να ακολουθούνται απο μεταρρυθμίσεις”
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.07.2011 | 16:53
Πρώτη δημοσίευση: 23.07.2011 | 16:49

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους πρέπει να παραμείνει μια εξαίρεση, προειδοποιεί ο Ιταλός Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα Βελτ αμ Ζόνταγκ, ο κ. Σμάγκι τονίζει οτι "δεν θα πρέπει να ενεργούμε κατά τρόπο που η συμφωνία αυτή για την Ελλάδα να παρουσιάζεται ως δώρο". Ανέκαθεν η ΕΚΤ έκρινε ότι η συμμετοχή των τραπεζών στο σχέδιο διάσωσης θα οδηγούσε αναπόφευκτα στην εναπόθεση επιπλέον κινδύνων στις πλάτες του ευρωπαίου φορολογούμενου, υπενθύμισε. "Γι'αυτόν το λόγο η συμφωνία για την Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει μια μεμονωμένη περίπτωση", σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Σμάγκι, η πρόσφατη συζήτηση για την αναδιάρθρωση οδήγησε στην αύξηση των κινδύνων μετάδοσης της κρίσης στην ευρωζώνη και αποδυνάμωσε το ευρώ. "Γι'αυτόν το λόγο, θα προτιμούσαμε αυτή η συζήτηση να μην είχε προκύψει", προσέθεσε.

Ο Σμάγκι ζήτησε εξάλλου τα μέτρα διάσωσης να ακολουθούνται από μεταρρυθμίσεις. "Η συμφωνία της συνόδου κορυφής του ευρώ προβλέπει επίσης μια ενίσχυση του συμφώνου σταθερότητας --πολλοί δείχνουν να το έχουν αγνοήσει", κατέληξε.   Διαδώστε αυτό το άρθρο