Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σόιμπλε: Δεν υπάρχει λόγος να ρίχνουμε χρήματα σε πηγάδι δίχως πάτο

Σόιμπλε: Δεν υπάρχει λόγος να ρίχνουμε χρήματα σε πηγάδι δίχως πάτο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.08.2012 | 22:46
Πρώτη δημοσίευση: 18.08.2012 | 23:46

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφερόμενος στις υπάρχουσες εκτιμήσεις, στην ευρωζώνη, περί νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα τόνισε σχετικώς : "δεν συντρέχει λόγος σε πηγάδι, που δεν έχει πάτο, να ρίχνουμε χρήματα".

Απαντώντας, εν συνεχεία, στις διατυπούμενες από πολλούς αιτιάσεις, ότι η πολιτική λιτότητας που η γερμανική κυβέρνηση προωθεί στην ευρωζώνη "είναι υπέρμετρα αυστηρή", ο ίδιος αξιωματούχος επισήμανε ότι σήμερα, πλέον, "ο πληθωρισμός σε όλη την ευρωζώνη έχει υποχωρήσει, σε σύγκριση με την εποχή που κυκλοφορούσε το γερμανικό μάρκο".

Εξάλλου, ο κ. Σόιμπλε εναντιώθηκε, εκ νέου, στην αγορά κρατικού χρέους από την ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη αποκλείοντας, με τρόπο κατηγορηματικό, κάθε γερμανική συναίνεση στο ορατό μέλλον όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα. "Πώς θα σταματήσουμε κάτι τέτοιο(αν αρχίσει;)" διερωτήθηκε.

Συγχρόνως, περιέγραψε ο κ. Σόιμπλε τη λύση στο πρόβλημα κρατικού χρέους : η ΕΚΤ στην αγορά των ομολόγων να αγοράζει ομόλογα υπερχρεωμένων μελών της ευρωζώνης, ως την εικόνα στην οποία ο ναρκομανής με τη χρήση των ουσιών αυταπατάται ότι, έτσι, θα μπορέσουν να επιλυθούν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο