Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Σόιμπλε: Ίσως η επιμήκυνση δεν είναι αρκετή για το πρόβλημα της Ελλάδας

Νέο “πάγο” έρχεται να μας βάλει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέγοντας ότι η επιμήκυνση που πήραμε από τη Σύνοδο Κορυφής μπορεί να μην είναι αρκετή για να αποκατασταθεί η οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα.

“Αν η επιμήκυνση είναι αρκετή είναι κάτι που πρέπει να το ελέγχουμε στενά και συνεχώς” δήλωσε ο κ. Σόιμπλε τη στιγμή που η Πορτογαλία είναι έτοιμη να μπει στο μηχανισμό διάσωσης με δάνειο 80 δισ. ευρώ.

“Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο πρόβλημα χρηματοδότησης και θα συνεχίσει να το έχει τα επόμενα χρόνια. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε την επιμήκυνση, ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή αν αυτό είναι αρκετό” σημείωσε.

Σημειώνεται ότι στις 11 Μαρτίου οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να επιτρέψουν την παράταση της αποπληρωμής του δανείου που πήρε η Ελλάδα κατά 7,5 χρόνια και μείωση επιτοκίου κατά 1%.

Η οικονομία της χώρας μας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 3% μέσα στο 2011, ενώ πέρυσι η συρρίκνωση ήταν κατά 4,5%. Το χρέος μας αναμένεται να εκτιναχθεί στο 159,4% του ΑΕΠ το 2012 σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ.

Πάντως ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε